FeaturedKIBRIS

IMF’den Kıbrıs’ın güneyindeki bankacılık sektörü ile ilgili açıklamalar

Uluslararası Para Fonu, IMF, Kıbrıs’ın güneyindeki bankacılık sektörünün Avrupa’daki takipteki kredilerin en yüksek göstergelerinden biriyle karşı olduğunu; hem özel hem de kamu sektörünün büyük borçları olduğunu belirtti.

IMF İcra Kurulu, IMF tüzüğünün 4. maddesine göre, Kıbrıs ile istişarelerini tamamladığını açıkladı.

IMF yılda bir, üye ülkelerle ikili istişarelerde bulunuyor ve bu çerçevede IMF’den bir ekip yerinde denetimde bulunmak amacıyla üye ülkeleri ziyaret ediyor ve bir rapor hazırlıyor.

IMF tarafından pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, rapor IMF İcra Kurulu üyelerinin görüşlerini içeriyor. Raporda ekonomik krizden sonra işsizlik oranında düşüş kaydedilerek bütçede önemli fazlalar kaydedilmesine yol açan ekonominin güçlü toparlanması memnuniyetle karşılanıyor.

Raporda ayrıca, bankacılık sektöründe “zayıf noktaların” ele alınması amacıyla büyük bir sistemik hükümet bankasının satışı da dâhil yapılan reformlar da memnuniyetle karşılanıyor.

IMF İcra Kurulu raporunda, borçlar ile takipteki krediler sorunlarının ve aynı zamanda orta vadede ekonomik büyümenin güçlendirilmesi amacıyla Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin daha çok çalışmada bulunması çağrısı yapılıyor.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)



Benzer Haberler

LTB sınırlarındaki su tahlil sonuçları temiz çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Kalecik III Sözleşmesi hakkında hazırlanan çalışma Sayıştay Başkanlığı’na sunuldu

TAK

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK