FeaturedKIBRIS

“İlacı kullananların sadece yüzde 7’si hastanede tedavi oldu”

“Merck” şirketinin korona virüse karşı geliştirdiği “Molnupiravir” ilacını, Güney Kıbrıs’ta yaklaşık bin kişinin kullandığı haber verildi.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığına bağlı Eczacılık Hizmetleri Dairesi Müdür Yardımcısı Elena Panayotopulu, Rum Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada, ilacın Rum tarafında bugüne kadar 984 hastaya verildiğini ve bunların yalnızca yüzde 7’sinin hastanede tedavi olmasının gerektiğini belirtti.

İlacın kullanılmasının akabinde ölüm meydana gelmediğini, aynı zamanda ilacın kullanımıyla ilgili olarak Kıbrıs Rum tarafında istenmeyen yan etkiler görülmediğini de dile getiren Panayotopulu, ilacın kullanılmasının akabinde, şu ana kadar başka bir ülkede de, ölüm kayda geçirilmediğini sözlerine ekledi.

POZİTİFLİK ORANI YÜZDE 3,52… HASTALARIN YÜZDE 55’İ AŞISIZ…

Gazete başka bir haberinde ise, dün yapılan testlerin sonucunda Kıbrıs  Rum tarafında 3 bin 473 yeni Covid vakası tespit edildiğini ve 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, aynı zamanda pozitiflik oranının ise yüzde 3,52’ye ulaştığını ifade etti.

Gazete, 8 Mart tarihine kadar olan veriler temelinde, hastanelerde korona virüs tedavisi görenlerin yüzde 55’inin aşısız olduklarını, mevcut hastaneye yatışlar temelinde ise, kısmi aşılıların oranının yüzde 8, tam aşılıların oranının yüzde 2, takviye dozuyla birlikte tam aşılı olan kişilerin oranının ise yüzde 35 olduğunu ekledi.


Benzer Haberler

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK