FeaturedKIBRIS

İkinci yardım gemisi hafta sonu Larnaka’dan Gazze’ye doğru yola çıkacak

Larnaka Limanı’nda bulunan ikinci yardım gemisinin hafta sonunda Gazze’ye doğru yola çıkması planlanıyor.
KHA’ya göre, Amalthea Projesi çerçevesinde Gazze’ye insani yardım taşıyan ikinci yardım gemisi olacak Jennifer’ın hafta sonuna doğru, büyük olasılıkla Cumartesi günü, varış noktasına doğru yola çıkması bekleniyor.
Kıbrıs Haber Ajansının bildirdiğine göre, Open Arms gemisinin Gazze’ye taşıdığı platformu da taşıyacak olan Jennifer’ın yolculuğu, yaklaşık 3 gün sürecek. Open Arms gemisi ve yardımcı bir geminin de ekipman taşımak üzere Jennifer’a eşlik etmesi bekleniyor.
Open Arms’ın bazı onarımlar için Larnaka’ya geri getirdiği platformun Gazze’de tutulmasının amaçlandığını belirten kaynaklar, bu sayede Gazze’ye yapılacak bir sonraki gemi seferlerinin daha kısa süreceğini kaydetti.
Yaklaşık iki hafta önce Larnaka Limanı üzerinden Gazze’ye ilk insani yardım sevkiyatını gerçekleştiren “Open Arms” ve “Jennifer” gemilerinin her ikisi de World Central Kitchen adlı sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen misyonların bir parçası durumundadır.

GEÇİCİ RIHTIM 1 MAYIS’TAN ÖNCE HAZIR OLACAK
Öte yandan Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Gazze’ye deniz yoluyla yardım ulaştırmak için inşa edilmekte olan geçici rıhtımın 1 Mayıs tarihinden önce hazır olabileceğini söyledi.
Lefkoşa’da düzenlenen bir etkinliğe katılmadan önce açıklamada bulunan ve Gazze için gönderilen insani yardım hakkında gelişmeler olup olmadığıyla ilgili bir soruya Hristodulidis, geçici limanı inşa eden ABD ordusunun yetkilileri ile son yaptığı görüşme sırasında Gazze’deki liman konusunda bilgilendirildiğini söyledi.
Hristodulidis, hedefin 1 Mayıs olduğunu ifade ederek, ancak kendisine yapılan bilgilendirilmeye göre inşa çalışmalarının muhtemelen daha erken tamamlanacağını söyledi.
Hristodulidis, “bunun Gazze’ye insani yardımı için daha erken zamanda gönderilmesine yardımcı olacak” dedi.


Benzer Haberler

‘Sonuçlar 20:00-22:00 arası açıklanacak’

“Bu patriarkal düzene itirazımız var!”

Voice Kıbrıs Haber

Eşini darp eden zanlı “Yüzündeki kırıklar kaldırıma düşmesinden dolayı oldu”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (9 Mayıs 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bir okulda uyuz olduğu iddiası ile ilgili açıklama

Voice Kıbrıs Haber

“Altın pasaportlar” AP gündeminde