FeaturedKIBRIS

İki ayrı devlet çözümüne destek!

Gezici Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başarılı bulunurken, ankete katılanların iki ayrı devleti çözüme destek verdiği belirlendi.

KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 2-3 Ocak 2022 tarihlerinde yapmış olduğu anket sonuçlarını yayınladı.

Ankete katılanların yüzde 64,2’si Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı başarılı bulurken, yüzde 12,2’si kısmen başarılı, yüzde 23,6’sı ise başarısız buluyor.

“Cumhurbaşkanı Tatar’a tekrar aday olursa oy verir misiniz?” sorunsa ise katılımcıların yüzde 58,8’i “evet”, yüze 41,2’si “hayır” yanıtını verdi.

“Kıbrıs sorununa nasıl bir çözüm önerisi getirilmeli ?” sorusuna ise yüzde 88,2 “iki ayrı devlet”, yüzde 11,8 ise “iki kesimli, iki toplumu federal çözüm” yanıtı verildi.

Araştırmanın örneklemi 7 Ocak 2018 Milletvekili Genel Seçim Sonuçları dikkate alınarak, KKTC genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlendi. Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 1130 katılımcı üzerinden yürütüldü. Yapılan çalışmada tüm veriler 6 ilçe ve kırsallarda yüz yüze görüşme metodu ile akıllı telefonlarla e form sistemiyle veri toplandı.

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Tatar’ın değerlendirmesi ise şöyle:

“Sn. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar : Sn. Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından halktan kopmaması kendisine dönük desteğin yükselmesini sağlamıştır. Sayın Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda oturan değil, halkla birebir iletişim kuran bir lider görüntüsü ile öne çıkmaktadır. Kıbrıs davasındaki duruşunu da hiçbir şekilde değiştirmemesi, halk arasında güven kazanmasına neden olmaktadır. İki devlet yönündeki politikası dış etkenlerde tepkiye neden olsa dahi halk Cumhurbaşkanı’nın yanında yer almaya devam ediyor. Türkiye ile uyumlu ilişkisi de kendisine olan güveni yükselten bir etken. Kıbrıs sorununa nasıl çözüm önerisi getirilmeli? Sorusuna Halkın % 88,2’si iki ayrı devletli çözüm istenmekte, halkın % 11,8’i ise 2 kesimli 2 toplumlu federal dediği görülüyor. Sn. Tatarı başarılı bulanların oranı % 64,2 kısmen başarılı diyenler ise % 12,2’dir başarısız bulanların oranı ise % 23,6’dır. Sn. Tatar tekrar aday olsa oy verir misiniz % 58,8’i evet dediği görülmektedir. Sn. Tatar halktan görev onayı aldığı ülkenin tutkalı olduğu görülüyor.”


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2020)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da 88 bin Euro’luk soygun!

“Personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerek”

YDÜ tiyatro bölümü özel yetenek sınavı Haziran’da

Voice Kıbrıs Haber

Ahmet Yıldırım için kan aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta kaybolan turist uydu yardımı ile bulundu

Voice Kıbrıs Haber