FeaturedKIBRIS

İhtiyat Sandığı Dairesi açıkladı: İşsiz kalanlar birikimlerini hemen alabilecek

İhtiyat sandığı için hazırlanan yasa gücünde kararnameye göre, ekonomik sıkıntılar yüzünden çalıştığı işyeri kapanan ya da tasfiye edildiği gerekçesi ile işsiz kalanlar birikimlerini hemen alabilecek.

Belirtilen gerekçeler dışında başka herhangi bir sebeple işsiz kalan çalışanların bu kanun hükmünde kararname kapsamı dışında kaldığı kaydedildi.

İhtiyat Sandığı Fonu’ndan yapılacak ödemeler hakkında yasa gücünde kararname

Bakanlar Kurulu, İhtiyat Sandığı Fonu’ndan yapılacak ödemeler hakkında yasa gücünde kararname hazırladı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre, ülkede yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalıştığı işyeri kapanan veya çalıştığı şirket tasfiye edilen ve bu nedenle işsiz kalıp maaş veya ücret alamayan çalışanlar; İhtiyat Sandığı Dairesi’nde bulunan birikimlerini değiştirilmiş şekli ile 34/1993 Sayılı İhtiyat Sandığı Yasası’nda öngörülen 6 aylık süreyi beklemeden, işten duruş tarihinden hemen sonra alabilecekler.

Yasa gücünde kararname; çalıştığı işyeri kapanan veya çalıştığı şirket tasfiye edildiği gerekçesi ile işsiz kalan çalışanların kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin hayatlarını idame ettirebilmelerine imkan tanımayı ve yaşadıkları maddi sıkıntıların olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlıyor.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK