FeaturedKIBRIS

BBC Dayanışma Evi’nde

Dünyaca ünlü BBC (British Broadcasting Corporation) yayın kuruluşu, ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nin Kıbrıs sorunundaki rolünü ve Dayanışma Evi’nde toplumlar arası kurulan arkadaşlıkları konu alan bir haber yapmak için Kıbrıs’a geldi.

BBC World Service‘te “Work for World Hacks” isimli radyo programından gazeteci Claire Bates ile Nick Holland, söz konusu haberi yapmak için geldikleri Dayanışma Evi’nde Kıbrıs ile ilgili söyleşiler gerçekleştirdi.

Söz konusu programın amacının dünyadaki sorunların çözümüne yönelik haberler yapmak olduğunu ifade eden gazeteciler, Kıbrıs’taki programlarının odağında Dayanışma Evi’nin olacağını kaydettiler.

Programlarında, Dayanışma Evi’nin Kıbrıs’taki bölünmüşlükte insanları nasıl bir araya getirdiğini inceleyeceklerini dile getiren gazeteciler, Dayanışma Evi’ni kullanan farklı gruplarla röportaj gerçekleştirdiklerini belirttiler.

İki toplumlu çalışmaların yaşadığı problemleri ele aldıklarını kaydeden gazeteciler, söz konusu çalışmaların Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde karşılaştığı politik engelleri de ele aldıklarını söylediler.

Bu program ile sadece Dayanışma Evi’nin bulunduğu Lefkoşa’da değil Kıbrıs’ın diğer kesimlerinde de Dayanışma Evi’nin etkisinin görülmesinin istendiğini söyleyen gazeteciler, radyo programının yanı sıra sosyal medya için de bir video hazırlayacaklarını vurguladılar.

Voice of the Island 2019


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK