CoronavirüsFeatured

“Hükümetin 1 Temmuz kararı doğru değildir”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye’deki vaka sayılarının artmasından dolayı 1 Temmuz’da ülkeye girişlerin başlamasına yönelik kararın sağlık uzmanlarına kulak verilerek yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetten beklentisinin bilimsel temelde kararlar alması olduğunu dile getirerek, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın 1 Temmuz ile ilgili alınan açılım kararından dolayı içinin rahat olmadığını söylemesinin yeterli olmadığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin vakaların artması nedeniyle 1 Temmuz kararını bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün akşam Kıbrıs Genç TV’de canlı yayınlanan Er Meydanı programına katılarak Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı.

Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan ülkeye girişlerin başlatılmasına ilişkin tarihin, siyasi gerekçelerden dolayı aynı güne denk getirilmeye çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, süreç içinde güneydeki vakalar artmayınca, Kıbrıs’ın güneyi ile açılımın 1 Temmuz’dan 22 Haziran’a çekildiğini anımsattı.

HÜKÜMETİN 1 TEMMUZ KARARI DOĞRU DEĞİLDİR

“Pandemi hastanesi olmayan, yeterli test kiti ve yoğun bakım ünitesi olmayan, sağlık örgütlerinin bu konuda ‘aman dikkat’ dediği bir dönemde bunun doğru olmadığını açık ve net olarak söylüyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, temennisinin süreç içinde Türkiye’deki vaka rakamlarının giderek aşağıya düşerek sıfırlanması olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye ile sağlık verileri ve önlemler ışığında doğru zamanda yapılacak açılımın kuşkusuz KKTC’ye her yönden çok ciddi katkılar yapacağını belirtti.

Voice of the Island/CB

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber