FeaturedKIBRIS

Hükümeti son kez uyarıyoruz!

BRTK çalışanlarını 5 aylık ek mesai alacaklarından dolayı hükümete son bir uyarı daha yaptı. Bayram öncesinde BRTK çalışanları birikmiş ek mesailerinin ödenmemesi halinde bu bayram işbaşı yapmayacaklarını vurguladı.

BAY-SEN Basın açıklaması: 

​BRTK çalışanlarının emeğinin görmezden gelinmesi devam etmektedir. Hiçbir kamu kurumu çalışanının 2016’dan ek mesai alacağı yokken, BRTK çalışanlarının yalnızca dini ve milli bayramları içeren 2016’ya ait 5 aylık ve 2017’ye ait 5 aylık ek mesai alacakları ödenmemiştir.
​BRTK yönetimi bu yolla, Toplu İş Sözleşmesi’nin 26’ncı maddesini de ihlal etmektedir. Sendikamızın bugüne kadar yaptığı tüm girişimlerde “2017 bütçesi onaylansın, geriye dönük alacaklar kapatılacak” yanıtını alan sendikamızın ve üyelerinin sabrı taşmıştır.
​BRTK yönetimini ve Hükümeti son kez uyarıyoruz. Bayram öncesinde (22.6.2017) çalışanların birikmiş ek mesaileri ödenmemesi halinde BRTK çalışanları bu bayram işbaşı yapmayacaktır.
​Kurumdaki iş barışının bozulmaması, Toplu İş Sözleşmesi ihlaline son verilmesi, Anayasa’nın 49. Maddesindeki ilkesinin çiğnenmemesi için, BRTK yönetimini ve hükümeti son kez uyarıyoruz.


Benzer Haberler

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber