KIBRIS

Emperyalist güçlerinin sonuçlardan biri de mülteci sorunudur

TKP Yeni Güçler, mülteci sorununun insani değerler içinde göğüslenmesi gerektiğini belirtti.

Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, yazılı açıklamasında, hiç bir insanın zorunlu kalmadan, kendi tercihiyle mülteci olmadığını kaydederek, “Emperyalist güçlerin dünyanın birçok bölgesinde çıkardığı savaşların dayattığı sonuçlardan biri de mülteci sorunudur” dedi.

Gerçek nedeni sömürü olan savaşların dayattığı ölüm ve yıkım ortamından uzaklaşmak isteyen sivil insanların en doğal hakları olan yaşam hakkını kaybetmemek için başka ülkelere sığınmak istemesinin anlaşılır bir talep olması gerektiğini dile getiren Davulcu, şunları kaydetti:

“Savaşların suçlusu mülteciler değildir. Ancak sığındıkları ülkelerde bu insanlara adeta suçlu muamelesi yapıldığı da yadsınamaz bir gerçekliktir.

Mülteciler açısından ülkemizdeki durumun pek farklı olmadığı ortadadır. “Ülkeye kaçak yollardan girdiği” gibi bir gerekçeyle mülteciler mahkemeye çıkarılıp cezalandırılmaktadır. Arkasından da ölüm ve yıkımdan kaçmaya çalıştıkları ülkelerine iade edilmektedirler.

Bunlar insanlık adına yanlış uygulamalardır. Evrensel insani değerler bağlı kalınmalı ve mülteci haklarına riayet edilmelidir.

Ülkemiz Kıbrıs adeta yangın konumundaki Ortadoğu’nun kıyısındadır. Kendi ve ailesinin canını kurtarmak için bulabildiği her yolla yaşanabilir bir toprak parçasına sığınmaya çalışan mültecilere insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde yaklaşılmalıdır.

Ülkemizde ikametine izin verilen mültecilerin yaşam standartlarına dikkat edilmeli, ucuz işgücü muamelesi görmelerinin önüne geçilmelidir.

İnsanlığın asıl görevi yüz karası savaşların son bulmasını sağlamak olmakla beraber, sürer durumdaki savaşların kötü sonuçlarından bir olan mülteci sorununu da insani değerler içinde göğüsleyip paylaşarak en aza indirgemek de yine insani sorumluluğumuzdur.”



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber