FeaturedKIBRIS

‘Hükümeti hazırcılıktan vazgeçmeye davet ediyoruz’

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga açıklama yaparak “Hükümeti hazırcılıktan vazgeçerek iç ve dış kaynak yaratmak için enerjisini harcamaya davet ediyoruz.” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın, kamu çalışanları ile emeklilerin maaşlarında, daha da kesinti yapılabileceği yönünde ki ciddiyetsiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Hükümetin kaynak yaratma, ekonomik çarkın dönmesi için, alım gücünü arttırma yönünde çalışmak yerine, hazıra göz dikme düşüncesini reddediyoruz.

Korona virüsle mücadele mutlak surette gereklidir. Ancak bu gerekçe ile kamu çalışanı ile emeklilerden yapılan asgari %25 kesinti zaten haksız ve adaletsizdir. Sn. Tatar ile Özersay’ın farklı açıklmalarını ise manidar buluyoruz.

Bu uygulama ile, kesintiye uğrayan kesimler, bir yandan Bakanların ve piyasanın keyfi insafına terkedilmişlerdir. Geçim zorluğuna ve sefalete sürüklenmişlerdir.

Bu Ülkede, düne kadar Turizm ve Gazinolar başta olmak üzere büyük kazançlar sağlayanların, korona virüsü karşısında, ellerini taşın altına koyup, fedakarlık yaptıklarına tanık olmadık. Tam aksine, Devlet’ten destek taleplerini sürdürüyorlar. Piyasa denetimine hiç önem vermiyorlar.

Şartlar normalleşse bile, KKTC insanının alım gücü arttırılmaz ise, ekonomik çarkın döndürülmesi asla sağlanmayacaktır. Hükümeti güven verici ciddiyete çağırıyoruz.

Bu nedenle KKTC Hükümetini, kamu çalışanları ile emekli maaşlarından yaptığı kesintilere son vermesini, yapılan kesinti toplamını süratle iade edilmesini talep ediyoruz.

Bu süreçte tüm olumsuzluklara rağmen görevini layıkı ile yürüten Sağlık Bakanı ve tüm personeline, şükran ve desteğimizi vurgularız.

Tüm kesimlerin alım güçlerinin enflasyona karşı, daha da artırılarak, özel  sektörün ve iç turizmin çarklarının zaman kaybetmeden döndürülerek, normalleşmeye katkı konulması şarttır.

Hükümeti hazırcılıktan vazgeçerek iç ve dış kaynak yaratmak için enerjisini harcamaya davet ediyoruz.”

Voice of the Island)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber