FeaturedKIBRIS

“Hükümet başkanı ve yardımcısı arasında Maraş’ı kim açacak yarışı var”

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Mağusa Haber Ajansı’nın Maraş konsuna ilişkin sorularını cevapladı.

Maraş’ın seçimlere malzeme yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Akıncı, “her ikisi de Cumhurbaşkanlığına aday olan hükümet başkanı ve yardımcısı arasında Maraş’ı kim açacak yarışı görülüyor. Bu son derece yanlış ve günü kurtarmaya yöneliktir. Ama halkımız bunu görüyor, bunu anlıyor.” dedi.

Akıncı’nın açıklaması şu şekilde:

“Maraş konusu uluslararası hukuku da ilgilendiren, Birleşmiş Milletler teşkilatının kararlarında defalarca altı çizilen bir konudur. Biz Kıbrıs Türk halkı olarak atacağımız her adımda uluslararası hukuku gözetmek, uluslararası toplumu ve onun en önemli teşkilatlarından olan BM’yi dikkate almak durumundayız.

Elbette Maraş’ın 46 yıldır bu şekilde kapalı kalması arzu ettiğimiz bir şey değildir. Ama Maraş konusunda doğru olan uluslararası hukuk, BM ile uyum ve Kıbrıs’ta çözüme katkıda bulunacak şekilde ele alınmasıdır.

Maraş konusu gibi önemli bir konuyu Cumhurbaşkanlığı dışında ele alıp sonuca götürmeye çalışmak mümkün değil. Ayrıca bir diğer önemli konu da tabii ki böyle bir ortamda Maraş’ın seçimlere malzeme yapılmamasıdır. Her ikisi de Cumhurbaşkanlığına aday olan hükümet başkanı ve yardımcısı arasında Maraş’ı kim açacak yarışı görülüyor. Bu son derece yanlış ve günü kurtarmaya yöneliktir. Ama halkımız bunu görüyor, bunu anlıyor.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs’ta çözüme adım atılabilmesi için seçimlerimizin yapılmasını bekliyor. Seçimlerimizden sonra BM Genel Sekreteri beşli gayrı resmi toplantı için girişimlerine başlayacak. Sayın Guterresi’in taahhüdü budur, Türkiye de bu gayrı resmi beşli toplantıya katılmaya hazır olduğunu önceden duyurmuştu. Bu girişime zarar verecek şekilde atılacak adımlar en başta Kıbrıs Türk halkına ve Türkiye’nin politikalarına zarar verir; dolayısıyla tüm bunların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Seçimler gelir geçer ama Kıbrıs Türk halkının varlığı, ihtiyaçları ve her açıdan daha iyiye gitmesi gözetilmesi gereken bir konudur.”


Benzer Haberler

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber