FeaturedKIBRIS

Hristos Hristu’dan itiraf

Güney Kıbrıs’ta “Ulusal Halk Cephesi” olarak bilinen ELAM’ın Başkanı ve Rum Başkanlık seçimleri adaylarından da olan Hristos Hristu’nun, eskiden Yunanistan’daki aşırı sağ-faşist “Hrisi Avgi” (Altın Şafak) partisinin üyesi olduğunu itiraf ettiği haber verildi.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, dün Alpha televizyonuna konuşan Hristu, “Hrisi Avgi” lideri Nikos Mihaloliakos’un koruması olduğuna dair basında yer alan ifadelere ise, “ülkenin yüksek ekonomik hiyerarşisinin bazı belirli çevrelerinin avukatı olmak yerine, Mihaloliakos’un koruması olmam daha iyi” şeklinde yanıt verdi.

ELAM’ın seçimlerin ikinci turunda ne yapacağının kendisine sorulması üzerine, ELAM’ın mümkün olan en iyi sonuç için mücadele edeceği yanıtını veren Hristu, ELAM’ın “Kıbrıs’ın Hrisi Avgi’si aynı zamanda ülkenin milliyetçi hareketi olduğuna dair tezini” de yineledi.

Hristu “DİSİ’nin Yeni Demokrasi, AKEL’in de Siriza ve Yunanistan Komünist Partisi’yle olduğu gibi, ELAM’ın da Hrisi Avgi’yle ilişkileri vardır” ifadelerini de kullandı.


Benzer Haberler

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA