FeaturedKIBRIS

Hristodulidis’in Belçika’da BM Genel Sekreteri ile görüşme ihtimali var

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, bugün ile yarın, Brugge kentinde ve Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Fileleftheros gazetesinde yer alan açıklamasında Hristodulidis’in Brüksel’e ve Brugge kentine gideceğini ifade eden Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Hristodulidis’in bugün “Avrupa Kolejinde” konuşma yapacağını, yarın ise Brüksel’de Avrupa Konseyi toplantısına katılacağını yazdı.

Açıklamasında Hristodulidis’in yarın AB üye devletleri liderlerinin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le yapacağı çalışma yemeğine katılacağını da dile getiren Letimbiotis, Hristodulidis’in Guterres’le baş başa görüşüp görüşmeyeceği konusundaki bir soruya ise, BM Genel Sekreterinin programı temelinde fırsat verilirse, bunun ihtimal dışında olmadığı yanıtını verdi.

Hristodulidis’in yarın Avrupa Halk Partisi toplantısı çalışmalarına katılacağını, akabinde ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve AB üye devletleri başkanlarıyla bir yemeğe katılacağını kaydeden gazete, çalışma yemeğinin konusunun Orta Doğu, Ukrayna’daki durum ve küresel sıkıntılar olduğunu belirtti.

Bunu, Avrupa Konseyi toplantısı çalışmaları ile akşamki çalışma yemeğinin izleyeceğini kaydeden gazete, Konseyde ele alınacak konular arasında Orta Doğu, Ukrayna meselesi, göç, güvenlik aynı zamanda AB’nin genişlemesi ile dış ilişkilerin bulunacağını belirtti.

Hristodulidis’in 22 Mart Cuma günü Avrupa Ekonomik Alanının 30’uncı yıldönümüyle ilgili bir etkinliğe katılacağı da ifade edildi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK