FeaturedKIBRIS

Hristodulidis İsrail’de temaslarda bulundu

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, İsrail’de birtakım temaslarda bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in İsrail temasları çerçevesinde İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Başbakan Benjamin Netanyahu ve bazı diğer yetkililer ile görüştüğünü yazdı.

Gazete, İsrail Hükümeti’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına” destek belirttiğini; bu hakları, kendi egemenlik haklarıyla bağdaştırdığını ve 8 yıl önce iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmasını anımsattığını kaydetti.

Hristodulidis’in İsrail ziyaretinin, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri bir kez daha teyit ettiğini ve verilen mesajların, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerine “net yanıt” teşkil ettiğini savunan gazete, Hristodulidis’in temasları çerçevesinde, gerek Kıbrıs sorunu, gerekse Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgilendirme yapma fırsatı bulduğunu yazdı.

Gazete, Hristodulidis’in Rivlin ve Netanyahu ile yaptığı görüşmelerde, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında dijital diplomasi ve teknik bilgilerle ilgili işbirliğinin ileriye götürülmesi konularının da ele alındığını belirtti.

Görüşmelerde, Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan arasında dördüncüsü yapılacak olan üçlü zirveye de özel önem atfedildiğini kaydeden gazete, zirvenin 8 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta gerçekleşeceği bilgisini verdi.

Gazete, Hristodulidis’in Rivlin ve Netanyahu ile görüşmesinde, EastMed boru hattı da dahil, enerji konusundaki gelişmelerin ve Orta Doğu’daki sorunların da tartışıldığını yazdı.

Haberde, Hristodulidis’in Rivlin’i, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis adına Güney Kıbrıs’a davet ettiği de belirtildi.

HRİSTODULİDİS HARİTA SUNDU

Gazete devamla, edindiği bilgilere dayanarak, Hristodulidis’in Rivlin ve Netanyahu’ya Türkiye’nin MEB içerisindeki tüm ihlallerini gösteren harita ve bilgiler sunduğunu; İsrail’in de Türk faaliyetleriyle ilgili kendi haritalarını hazır bulundurduğunu yazdı.

Haberde, bu durumun, Türkiye’nin faaliyetlerinin Doğu Akdeniz ülkeleri tarafından görmezden gelinmediğine işaret ettiği ifade edildi.


Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar: “KKTC’de sağlık alanında önemli aşamalar kaydedilmekte”

Voice Kıbrıs Haber

8 Haziran’da yapılacak Polis Halk Koşusu için kayıtlar başladı

Voice Kıbrıs Haber

LTB’den sürücülere uyarı!

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz yaşayan 5 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Türk yüzücüler Bulgaristan’da iki altın bir gümüş madalya kazandı

Voice Kıbrıs Haber

Başkasının akaryakıt kartıyla aracına 24 bin TL’lik benzin koydu, tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber