DÜNYAFeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Hristodulidis ile Fransız Büyükelçi beş taraflı konferansı görüştü

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in dün sabah Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Salina Grenet-Catalano’yla bir araya geldiği ve görüşmede Kıbrıs sorunu, Doğu Akdeniz’deki durum, AB’nin yaklaşan toplantıları aynı zamanda ikili konuların ele alındığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alana habere göre, Fransız Büyükelçisi Catalano görüşmenin ardından Twitter’daki şahsi hesabından yaptığı paylaşımda, Hristodulidis’le verimli bir görüşme yaptıklarını ve Doğu Akdeniz’le ilgili konular, önümüzdeki hafta yapılacak olan AB toplantılarıyla ilgili koordinasyon, Nisan ayında Cenevre’de yapılacak gayri resmi beş taraflı konferans ve zengin bir ikili gündemi ele aldıklarını ifade etti.

Gazete Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in bugün Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel aynı zamanda Danimarka, Letonya, Slovakya, Slovenya ve Estonya devlet veya hükümet başkanlarının yer alacağı bir telekonferansa katılacağını ekledi.

HRİSTODULİDİS MISIR GAZETESİNE DEMEÇ VERDİ

Öte yandan Alithia gazetesinde yer alan bir haberde, Hristodulidis’in Mısır’da yayımlanan El Ahram gazetesine demeç verdiği ve demecinde Mısır ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerle ilgili bir dizi önemli konuya atıfta bulunduğu belirtildi.

TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK