FeaturedKIBRIS

Hastaları sevindirdiler!

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan  Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni ziyaret etti.

Savaşan,  ziyarette yaptığı konuşmada kanserin herkesi farklı şekillerde etkilediğini belirterek, bu konuda herkese ve her kesime önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Kanserle mücadelede erken tanı bilincinin gelişmesinin önemine vurgu yapan Savaşan, erken tanı için toplumun, sağlık çalışanlarının ve politika oluşturucularının farkındalığının önemli olduğunu kaydetti.

Kanseri yenmekte en önemli ihtiyaçlardan birinin de moral olduğunu dile getiren Savaşan, amaçlarının kanseri yenmek için erken teşhisin ve moralin önemine dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.

Konseyin, tatil paketlerini Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyehat Acenteleri Birliği ve Serbest Çalışan Hekimler Birliğiyle işbirliğinde hediye ettiğini de söyleyen Savaşan, sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu tür faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de yaptığı konuşmada, kanser hastalarının KKTC’de ailesinin yanında tedavi olmasının çok önemli olduğuna işaret ederek, Devlet hastaneleri ile YDÜ Hastanesi’nde sunulan tedavi imkanları sayesinde artık kanser hastalarının yurt dışına gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını ifade etti.

Kanseri yenmekte moralin önemine dikkat çekmek için Sağlık Turizmi Konseyi’nin verdiği tatillere de hastaları adına kalpten teşekkürlerini ifade eden Kocaismail “ bu hediyeler çocuklarımız başta olmak üzere hastalarımız için en güzel hediye olacaktır” dedi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

E-fidan kampanyası, “sendebirfidanbağışla” Challenge’ı ile ağaç dikimini teşvik ediyor

TAK