FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Harmancı ile ortak hedefimiz daha iyi ve güzel bir Lefkoşa’

Tünay MERTEKCİ

Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile yaptıkları ortak projelerden bahsetti ve “Sayın Harmancı vizyon sahibi genç bir insan, iyi bir arkadaş ve iyi bir aile babasıdır. Kendisiyle ve ailesiyle çok yakın ilişkilerimiz vardır. Sayın Harmancı ile politik ideolojimiz ve düşüncelerimiz farklı olabilir fakat ortak hedefimiz, daha iyi ve daha güzel bir Lefkoşa’dır” diye konuştu.

Yorgacis: Harmancı ile çok yakın ilişkilerimiz var

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancıyla ve genel olarak Kıbrıs Türk toplumuyla ilişkileri üzerinde sorduğumuz soruyu yanıtlayan Yorgacis, “Sayın Harmancı vizyon sahibi genç bir insan, iyi bir arkadaş ve iyi bir aile babasıdır. Kendisiyle ve ailesiyle çok yakın ilişkilerimiz vardır. Sayın Harmancı ile politik ideolojimiz ve düşüncelerimiz farklı olabilir fakat ortak hedefimiz, daha iyi ve daha güzel bir Lefkoşa” şeklinde konuştu.

“İşbirliğinin duyulmamasının sebebi, her gün doğru bir iş yaptığımızdandır”

Lefkoşa’daki iki toplumlu projeler hakkında da sorularımızı yanıtlayan Yorgacis,  Yıllardır Milia (Bir Mil) atık su tesisinin yönetimiyle ilgili birlikte çalışıldığını belirtti. Yorgacis bunun, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların günlük işbirliğini yürüten az sayıdaki projelerden biri olduğunu söyledi. Olası hataların halka çok büyük etkilerinin olduğuna dikkat çeken Yorgacis, “Bu işbirliği olayının duyulmamasının sebebi her gün doğru bir iş yaptığımızdandır” şeklinde konuştu.

“İki yaratıcı ticaret bölgesi oluşturulacak”

“Son zamanlarda üzerinde çalıştığımız ikinci şey ise iki yaratıcı ticaret bölgesinin oluşturulması konusudur” diye konuşan Yorgacis, bunlardan bir tanesinin Kıbrıs’ın güneyindeki eski belediye pazarı bölgesinde diğerinin ise Kıbrıs’ın kuzeyindeki eski belediye pazarı bölgesinde olacağını vurguladı. “Şartlar izin verdiği zaman bu iki ticaret bölgesi mahalleleri birleşecektir” şeklinde konuşan Yorgacis, diğer yeni bir projenin ise Pedieos Parkı hattının Kıbrıs’ın kuzeyine kadar uzanması olduğunu ifade etti.

“Planlı bir şekilde ilerliyoruz”

“Tabii ki bu hattı ölü bölgeden geçirmeye çalışacağız, bu çok zor ama mücadele edeceğiz” diyen Yorgacis, projelerin hazırlanmasına başlandığını, fon buldukça Avrupalı ortaklarla buluşulduğunu dile getirdi. Planlı bir şekilde ilerlediklerini kaydeden Yorgacis, “Gerekli kaynakları talep etmek ve bulmak için de birlikte çalıştık” dedi. Yorgacis sözlerine, “Vizyonum; Lefkoşa’nın özgürleşmesi ve barışçıl-birleşik çalışmasıdır” diyerek son verdi.

(Voice of the Island 2019)

 



Benzer Haberler

Önümüzdeki hafta bulutlu olacak

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis’ten “çocuk yapmak için çalışmaya başlayalım” çağrısı

TAK

Bilim Şenliği başladı

TAK

İsrail’den ilk açıklama: “Reisi’nin öldüğü kazayla bir ilgimiz yok”

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs, LGBTİ bireylere yönelik ayrımcılıkta AB birincisi

Voice Kıbrıs Haber

Eylemciler Meclis önünde!

Voice Kıbrıs Haber