FeaturedKIBRISTürkiye

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’ne Kayseri’den kardeş okul

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim Bakanlıklarının ortaklaşa düzenlediği “Kardeş Okul Projesi” kapsamında kente gelen Kıbrıslı öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kayseri’nin İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve Kıbrıs’tan gelen öğretmen ile öğrencileri makamında kabul eden Kamçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’daki lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin her iki ülkeyi yakından tanımaları ve iki kardeş ülkenin gençlerinin birbiriyle yakınlaşmaları amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini ifade eden Kamçı, projenin önemine değindi.

Kuzey Kıbrıs’dan 19 liseden gençlerin Türkiye’nin 10 ilinden 19 lise ile eşleştirildiğini belirten Kamçı, bu 19 lise arasında Kayseri Kocasinan Sümer Fen Lisesi’nin de yer aldığını aktardı.

Kamçı, Kocasinan Sümer Fen Lisesi’nin, Kuzey Kıbrıs Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ile kardeş okul olduğunu anımsatarak misafirleri ilde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Projenin iki aşamalı olduğunu belirten Kamçı, birinci aşamada ortak kültüre sahip iki kardeş ülkenin lise düzeyindeki gençlerinin her iki ülkeyi ve kültürünü yakından tanımaları, yakınlaşmaları ve güçlü bağlar kurmayı amaçladığını, ikinci aşamada ise kardeş okulların iyi ve örnek uygulamaları paylaşmaları ve birlikte ortak çalışmalar yapmalarının planlandığını kaydetti.

Kayseri’nin İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı ise proje hakkında bilgi vererek, projede desteklerini esirgemeyen Vali Kamçı’ya teşekkür etti.

Proje kapsamında 9-14 Ekim’de Kuzey Kıbrıs Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nden 20 öğrenci ve 6 öğretmen kentte misafir edilerek, kendilerine ilin tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber