FeaturedKIBRIS

Guterres’in sunacağı Kıbrıs sorunu raporuna ilişkin beklentiler

Rum basınında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, 15 Nisan’da Güvenlik Konseyi’ne sunacağı Kıbrıs sorununa ilişkin iyi niyet misyonu raporuna ilişkin beklentiler hakkında haberler yayımlandı.

Politis gazetesi, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerde bilgi sahibi olan kaynaklara atıfta bulunarak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, 15 Nisan’da Güvenlik Konseyi’ne sunacağı iyi niyet misyonu raporunda, bir veya iki tarafa sorumluluk yüklemesinin beklenmediğini yazdı.

Habere göre aynı kaynaklar, BM Genel Sekreteri’nin çıkmaz ve sürecin sona erdiğini ilan etmesinin de beklenmediğini; ayrıca hiç kimsenin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute gözetimindeki bu girişimin tamamlandığını iddia etmesinin de mümkün olmadığını ifade ettiler.

Raporda beklenmesi gereken unsurların, sürecin ve bugüne kadar atılan adımların tasvir edilmesi olduğunu yazan gazete, rapora ayrıca zorlukların bulunduğu noktaların da kaydedileceğini belirtti.

Gazete, sürecin, ileriki adımların, neler olacağı açıklık kazanmaksızın, gelişim halinde bulunan bir çaba olarak nitelendirildiğini de yazdı.

Alithia gazetesi ise “Blame Game Başladı Mı?” başlıklı haberinde, iki tarafın, görülen çıkmaz önünde, referans şartları üzerinde anlaşma çabasında ve BM Genel Sekreteri’nin Güvenlik Konseyi’ne sunacağı rapor ışığında, Crans Montana döneminin ardından herhangi bir ilerleme sağlanmaması sorumluluğunu birbirine atmak amacıyla “suçlama oyununa” (blame game) girdiğinin görüldüğünü yazdı.

Gazete haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün yapmış olduğu yazılı açıklamaya ve Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in buna verdiği yazılı yanıta da yer verdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK