FeaturedKIBRIS

Güneyde Yüksek Mahkeme kararıyla Kıbrıslı Türklere tazminat

Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi, Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhine, eskiden Larnaka’da ikamet eden Kıbrıslı Türk İsmail Yusuf Ziya ile Mürüvet İsmail Ziya çiftinin mirasçılarına, “ilk aşamada” 2 bin 500 Euro artı mahkeme masraflarının ödenmesi kararı verdi.

Çiftin mirasçılarından birinin Lefkoşa, diğerinin de Mağusalı olduğunu yazan Alithia gazetesi, kararı açıklanan davanın, bahse konu iki Kıbrıslı Türk tarafından, başka bir davayla ilgili temyiz duruşmasının belirlenmesinde yaşanan gecikmeden ötürü,Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi’nde açıldığını kaydetti.

Gazete, ilk açılan davanın, Larnaka’daki mallarının 1974’ten bu yana Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kullanılmasıyla alakalı olarak, Kıbrıs’ın güneyinde kalan Kıbrıs Türk mallarının vasisi olan Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı ve Baş Savcı’dan tazminat talep edilmesiyle alakalı bulunduğunu da belirtti.

Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ın güneyindeki mülklerini geri istediklerini kaydeden gazete, Kıbrıslı Türklerin ilk aşamada, davalarının görülmesi konusunda adaletin gecikmesinden ötürü 2 bin 500 Euro artı mahkeme masraflarıyla tazmin edilmelerine karar verildiğini belirtti.

Gazete haberinde mahkeme sürecine ise detaylı şekilde yer verdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK