FeaturedKIBRIS

Güneyde, özel okullar gelecek haftadan itibaren yeniden açılıyor

Kıbrıs Rum Başkalnlık sarayında dün gerçekleştirilen toplantının ardından Kıbrıslı Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu bugün alınan kararları açıklayacağını bildirdi.

Dün yapılan toplantı sonrası konuşan Kıbrıslı Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou, anaokullarının yeniden açılmasıyla ilgili bugün son kararların açıklanacağını söyledi.

Ayrıca hükümetin okul öncesi eğitim ve anaokulları ile spor salonları, kamplar ve yaz okulları gibi okullarla ilgili bir dizi faaliyet için yeşil ışık yaktığını belirtti.

Özel okulların gelecek haftadan itibaren yeniden açılacağını ve yeni kısıtlamaları kaldırma önlemleriyle ilgili geri kalan kararların bugün açıklanacağını ifade etti.

Anaokullarının diğer okullar gibi öğrencilerin dönüşümlü olarak okula gitmesi şeklinde çalışıp çalışmayacakları sorusuna ise Prodromou, özel okullarda olduğu gibi, belirli sağlık protokolleri kapsamında çalışacaklarını dile getirdi.

Okullarda kaydedilen vakalar konusunda herhangi bir endişe olup olmadığı sorusuna ise Prodromou, bazı vakalar kaydedildiğini ancak genel epidemiyolojik tabloya bakıldığında endişe duyulacak bişey olmadığını kaydetti.

Voice Türkçe Haberler


Benzer Haberler

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK