FeaturedKIBRIS

Güneyde ‘ekonomik krizden sonra olağanüstü bir iyileşme’

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ın  güneyinde yaşanan mali krizin ardından tam anlamıyla olağanüstü bir iyileşme elde ettiğini, Kıbrıs’ın güneyinin ekonomisinin ana üretim sektörlerinde mükemmel umutlarla güçlü temellerini ve çabuk iyileşme gücünü teyit ettiğini söyledi.

Anastasiades, Londra’da Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğinde cuma gecesi düzenlenen bir akşam yemeğinde konuştu.

Nikos Anastasiadis, konuşmasında yüksek büyüme oranından, art arda dengeli bütçelerden, işsizliğin azalmasından, bankacılık sisteminin ‘daha güçlü ve daha sağlıklı’ bir zeminde olmasında, kamu yönetimindeki reformlardan, sağlık hizmeti ve refahtan, vergi yönetiminden, ayrıca vergi ve yasal çerçevelerle yeni girişimci faaliyetler için teşviklerden söz etti.

Anastasiadis, “Tüm yukarıda belirtilenlerin sonucunda Kıbrıs, yedi yıl önce ‘değersiz’ bir kategorideyken uluslararası derecelendirme kuruluşlarından art arda yüksek dereceler aldığını, geçen hafta uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım derecesine yükseltildiğini, bunun ülke için umut veren bir ekonomik görünüm olduğunu, vatandaşların ve ülkenin üreten güçlerinin çabalarını kanıtladığını, aynı zamanda, yeni yatırımcılara, bankalardan deniz limanlarına, marinalara, Avrupa’nın en büyük entegre gazinosuna, enerji ve yardımcı hizmetlere kadar birçok alanda önemli yatırımların var olduğunu da dikkate alarak güçlü mesajlar verdiğini bildirdi.

Anastasiadis, hükümetin planının ‘yapısal reformların desteklenmeye, ülkenin iş çevresinin gelişmesine devam etmesinden kaynaklanan yüksek büyüme oranlarından ve üretim fazlalığından söz etti.

Nikos Anastasiadis, bunun elde edilmesi için kamu hizmetlerinde dönüşüm stratejisi belirlendiğini, tam dijitalleşme ve her türlü devlet faaliyetinde e-hükümet gibi dijital alana geçişin uygulanmasının düşünüldüğünü kaydetti.

Anastasiadis, Münhasır Ekonomik Bölge’de keşfedilen doğal gaz kaynaklarının heyecan verici yatırım umutları yarattığını ifade etti.

Nikos Anastasiadis, uluslararası yatırımlarda Yenilenebilir Enerji Kaynakları, teknoloji, emlak, telekomünikasyon, araştırma ve yenilikle eğitim gibi sektörlerde önemi fırsatlar olduğunu anlattı.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Çeler: “Koop-Süt’te neler oluyor?”

Voice Kıbrıs Haber

Aliye Ummanel’in “Kıbrıs Üçlemesi: Üç Birlik Kuralı Bozulan Tragedya” adlı kitabı tanıtılacak

Voice Kıbrıs Haber

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber