FeaturedKIBRIS

Fotiou: Kayıp kişilerin ailelerine adli tıp raporu da verilecek

Komiser Fotis Fotiou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tam şeffaflık ile ilgili politikası çerçevesinde ve kayıp kişilerin ailelerinin talebi üzerine kayıp kişilerin kalıntıların ailelerine iade edilmesiyle birlikte bir adli tıp raporu da verileceğini açıkladı.

Komiser, pazartesi günü Kıbrıs Cumhuriyeti ile Atina’daki Ethniko Kapodistriako Üniversitesi arasında DNA araştırmalarıyla tanımlanan kayıp ve savaşta ölen şahısların kalıntılarının ya da kalıntılarının bir kısmı üzerinde adli antropolojik ve adli muayeneler yapılması konusunda bir işbirliği anlaşmasının imzalanmasının ardından yukarıdaki açıklamayı yaptı.

Kayıp kişiler ve savaşta ölen şahısların aileleri, uluslararası hukuk ve uluslararası anlaşmalar temelinde, kendi sevdiklerinin, kanı, delil ve tam şeffaf bir şekilde gerçek ve ölüm koşulları hakkında bilgilenmeleri hakkına sahiptirler” şeklinde konuşan Komiser, Kıbrıs Cumhuriyeti söz konusu hakka saygı duyduğunu da söyledi.

Komiser, adli tıp raporunun, ailenin talebinden sonra hazırlanacağını ve iade edileceğini de belirtti ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin gerekli bilimsel prosedürlerin ve adli raporların hazırlanması konusunda Atina’daki Ethniko Kapodistriako Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması imzaladığını belirtti.

Adli raporun Lefkoşa’da Engomi bölgesinde bulunan antropoloji enstitüsünde uzmanlar tarafından hazırlanacağını da ifade eden Komiser Fotis Fotiou, hazırlanan raporların istek üzerine kayıpların yakınlarına teslim edileceğini kaydetti.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajanası)



Benzer Haberler

Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde artacak

TAK

Hırsızlık yapan şahıs 2 yıl sonra KKTC’ye giriş yaparken tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Okul kapasitelerinin geliştirilmesi için belediyeler daha fazla söz sahibi olmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da bir kişi sahte fatura düzenlemekten tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Av tüfeği, kimlik kartı ve tüp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Hamitköy’de uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber