CoronavirüsFeatured

“Güneyde çalışan işçilere maddi destek sağlanmalı”

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Kıbrıs’ın her iki tarafındaki liderliklerin Kovid-19 gibi insani bir konuda bile siyasi çıkarları uğruna iş birliği yapmadığını, virüsü birlikte ve dengeli bir şekilde temizlemeyi başaramadıklarını savundu.

KSP Merkez Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın güneyinde  çalışan KKTC vatandaşlarının hiçbir yardım alamayıp aileleriyle birlikte açlığa mahkûm olduğu kaydedilen açıklamada, sınır kapılarında karantina uygulamalarının sürmesi halinde bu işçilerin işlerine gidemeyip tamamen işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacakları ifade edildi.

Geçiş kapılarının virüsün yayılmasında bir rolü olmadığının AB raporlarına kadar girdiği kaydedilen açıklamada, “Siz hâlâ geçiş kapılarını açmamakta ısrar ediyorsunuz. Binlerce insanın ekmeğini, aşını elinden alıyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Geçiş kapıları derhal açılmalıdır. Virüsün yurt dışından geldiği bilindiği halde, hava alanları bile kademeli olarak açılırken isçilerin, sağlık sorunu olan insanların geçiş kapılarından geçişlerini engellemek insanlık düşmanı suçtur” ifadelerine yer verildi.

Güneydeki iş yerlerine gidemedikleri için ceplerine maddi yardım girmeyen tüm isçilere maddi destek sağlanması gerektiği savunulan açıklamada, piyasalar açıldıktan sonra karantina uygulamalarıyla iş başı yapmaları engellenen tüm işçilerin iş kayıplarının da derhal tazmin edilmesi gerektiği görüşüne yer verildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber