FeaturedKIBRIS

Güneyde ana okullara tehdit mesajı…

Güney Kıbrıs’ta, Limasol ve Lefkoşa’nın güneyinde kesiminde bulunan bazı özel anaokullarına tehdit içerikli elektronik postalar gönderildiği ve belirtilen hesaba 80 bin bitcoin yatırılmaması durumunda, boma patlatılması tehdidinde bulunulduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, Kıbrıs Rum polisinin Lefkoşa’nın güneyidne 2 kilodan fazla hint keneviri tespit ettiği ve olayla ilgili olarak iki kişiyi tutukladığı belirtildi.

Son iki gün içerisinde Lefkoşa’nın güneyinde  bulunan 7 ve Limasol’daki 4 özel anaokuluna tehdit mesajları gönderildiğini yazan Alithia gazetesi, tüm durumlarda elektronik mesajın aynı olduğunu İngilizce yazılmış olduğunu kaydetti.

Mesajı gönderen kişinin, parayla tuttuğu bir kişinin okullara çok iyi saklanmış patlayıcı mekanizma yerleştirdiğini ve bölgede polis veya şüpheli hareketler görmesi durumunda bombayı patlatacağını yazdığı da ifade edildi.

Mesajı gönderen kişinin bunun bir terör faaliyeti olmadığını belirttiğini ileten gazete, dün sabah Limasol’daki iki anaokulunda bomba imha uzmanları ve keşif köpeklerinin araştırma yaptıklarını fakat hiçbir şey bulunamadığını belirtti.

Gazete Kıbrıs Kıbrıs Rum polisinin araştırmalarının mesajı gönderen kişiyi bulmaya odaklandığını ekledi.

ARİ BAŞKANININ ARACINA BOMBA

Alithia gazetesinde yer alan başka bir haberde, güneyde “Ari Lemesu” futbol takımının başkanı aynı zamanda EDEK milletvekili adayı Lisandros Lisandru’nun evinin önünde park halinde bulunan lüks aracının, dün sabaha karşı kundaklandığı haber verildi.

Lisandru’nun saldırının futbolla ilgili olduğunu söylediğini kaydeden gazete, araçta maddi hasar meydana geldiğini ve Kıbrıs Rum polisinin konuyla ilgili araştırmasının sürdüğünü ekledi.

Voice of the Island/TAK


Benzer Haberler

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK