FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs gençleri alkol tüketiminde 3. sırada

Kıbrıs Anti-Uyuşturucu Konseyi (CAC), reşit olmayan içicilerin sayısındaki artışın ardından gençlerin alkollü içeceklere erişimini zorlaştırmanın yollarını aradığını söyledi.

ESPAD (Avrupa’da Alkol ve Diğer Uyuşturucuların Kullanım Seviyesini Ölçme Projesi) tarafından hazırlanan bir rapor, Güney Kıbrıslı gençlerin Avrupa’daki alkol tüketimi sıralamasında üçüncü olduğunu belirtiyor. Raporda, alkollü içeceklerin Güney Kıbrıs’taki 18 yaş altı gençlerin % 88’i tarafından kolayca bulunabildiği belirtildi. Ayrıca bu oranın neredeyse yarısının son 1 ay içinde gerçekleşen etkinliklerde beşten fazla alkollü içecek tükettikleri belirtildi.

Yapılan araştırma sonucunda, Güney Kıbrıs’taki erkeklerin yüzde 57’sinin ve kızların yüzde 45’inin aşırı derecede alkol tükettiği keşfedildi. Bu oranlar, 2011’de yapılan aynı türde bir araştırma ile karşılaştırıldığında, erkekler ve kızlarda sırasıyla yüzde 1 ve yüzde 11’lik bir artış ortaya çıkıyor. Aynı raporda, Güney Kıbrıs’taki gençlerin alkole erişim kolaylığının Avrupa ortalamasından %10 daha fazla olduğu da gösteriliyor. Anti-Uyuşturucu Konseyi Poliçe Departmanı Başkanı Ionna Yiasemi, Konseyin 2016’da alkole erişim kolaylığını ele almış olan bir çalışma grubunu koordine ettiğini ve 2017 yılının yaz aylarını hedef alan bir takım önlemler üzerinde anlaşıldığına dikkat çekti. Tedbirler arasında, ruhsatlı kuruluşlarda görevli personelin alkollü içeceklerin servisi ve sorumlu satışı konusunda eğitilmesi bulunuyor. Yapılan toplantı sonrasında, alkol satılan yerlerde kanunların uygulanışının denetlenmesi, satılan içeceklerin kalite kontrolünden geçirilmesi ve gece hayatının yoğun olduğu bölgelerde turistlere yardım amaçlı ambulans bulundurulması gibi önlemler de yer alıyor.

Çeviri: voiceoftheisland.com – Vedat Yıldırım

Kaynak: IN-CYPRUS


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK