FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs – Estonya arasında ilişkiler gelişiyor

Güney Kıbrıs ve Estonya iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda uzlaştı.
Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ve beraberindeki heyet, Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulundu.
Alithia ve diğer gazeteler, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis’in salı günü Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’le görüştüğünü, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada ise Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine olan desteğini dile getirdiğini yazdılar.
Habere göre Karis, görüşme sonrasında Hristodulidis’le gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında, iki ülkenin AB’ye üyeliğinin 20’nci yılı olduğunu hatırlatarak,Kıbrıs’la iş birliği ve dostluk ilişkilerini daha da geliştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.
KARİS’TEN FEDERASYON ÇÖZÜMÜNE DESTEK
“Kıbrıs’ın BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde yeniden birleşmesini desteklediklerini” de vurgulayan Karis, “Bunun başarılabilmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu.
Karis ayrıca, Kıbrıs’ın, Filistin’e deniz yoluyla yardım koridoru açılması yönündeki girişim ve çabalarını memnunlukla karşıladıklarını da ifade etti.
Öte yandan Hristodulidis ise açıklamasında , Estonya’yla karşılıklı anlayış düzeylerinin her zamankinden fazla olduğu belirterek, en kısa sürede Estonya’yı ziyaret etme arzusunu da dile getirdi.
Göreve geldiği ilk günden beri başlıca hedefinin “Kıbrıs’taki Türk işgalini sona erdirmek ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi olduğu” iddiasını yineleyen Hristodulidis, AB’nin daha etkin rol üstlenmesi gerektiği görüşünü de tekrarladı.

YEŞİL HAT ZİYARETİ
Fileleftheros gazetesi ise, Hristodulidis ve Karis’in görüşme sonrasında Yeşil Hattı ziyaret ettiklerini ve Lefkoşa Rum Belediyesi’nin gözlem noktasından gözetleme gerçekleştirdiklerini yazdı.

Habere göre Karin burada yaptığı açıklamada ise “İnsanların barış içerisinde yaşadığı birleşik bir Kıbrıs yerine, Yeşil Hat’tın olmasının üzüntü verici olduğunu” dile getirerek Kıbrıs sorununun çözüme kavuşması dileğini ifade etti.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber