FeaturedKIBRIS

Güney , Great Sea Interconnector’e katılıp katılmama kararı vermeye hazırlanıyor

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin İsrail, Güney Kıbrıs ve Girit üzerinden Yunanistan elektrik şebekelerini birbirine bağlayacak 2 bin MW gücünde deniz altı kablo hattı Great Sea Interconnector (eski adıyla Euro Asia Interconnector) projesine katılıp katılmamaya Ocak sonuna kadar karar vereceği bildirildi.

KARAR AY SONU VERİLECEK

Haravgi’nin haberine göre, Kıbrıs Rum Yönetimi, projeye katılıp katılmama kararını vermek için uluslararası bir kuruluşa araştırma yaptırdı. Kuruluştan yetkililer, araştırmanın sonucunu Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’ya sunmak için önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs’ta olacak.

EKONOMİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DEĞERLENDİRİLECEK

Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu “sunum yapıldıktan hemen sonra projeye katılma ya da katılmama kararını vereceğiz. Kararımızı Ocak sonuna kadar vereceğiz ve ardından, Great Sea Interconnector projesinin uygulayıcısı Yunanistan bağımsız elektrik iletim operatörüne kararımızı ileteceğiz” dedi.

Papanastasiu, uluslararası kuruluş tarafından sunumunun yapılmasını bekledikleri araştırmada, Güney “Kıbrıs’ın izole bir piyasa olmasından dolayı” projenin ekonomik sürdürülebilirlik ve jeopolitik değerlendirmelerini büyük merakla beklediklerini belirtti.

Gazete, araştırmada alternatif çözümler, elektriğin Rum enerji şebekesinde depolanması ve projenin durum tespiti unsurlarının da incelendiğini haberine ekledi.


Benzer Haberler

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK