Uncategorised

Bu görüntünün nedeni ‘ Satan 2 ‘ mi?

Son dönemde Batı ile gerilen ilişkileri ile birlikte Rusya askeri harcamalarına da hız verdi. Rusya’nın Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını tek seferde kül edebilme özelliğine sahip yeni nesil termonükleer füzesi ‘Satan 2’yi test etti. Perşembe gecesi Rusya’nın kuzeyinde bulunan Salekhard bölgesine gökyüzüne bakanlar bu ışık kümesini gördü. Rus basını gökyüzünde beliren ışık kümelerinin ‘Satan 2’ testinden dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını ortaya attı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada füzenin Plestek Cosmodrome bölgesinden fırlatıldığı ve 5.8 kilometre uzaktaki test bölgesindeki hedefi vurduğu bilgisine yer verildi. Dün gece Rusya’nın kuzeyinde bulunan Salekhard bölgesine gökyüzüne bakanlar ise bu ışık kümesini gördü. Test kapsamında 2 ‘Satan 2’ füzesi de nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 2 denizaltıdan fırlatıldı. 
Rus basını gökyüzünde beliren ışık kümelerinin ‘Satan 2’ testinden dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını ortaya attı. Zira 2009 yılında Rusya’nın yaptığı bir füze testi sonucunda, spiral bir ışık Norveç’ten görülmüştü.

Satan 2 ABD’nin 2’nci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombasından 2000 kez daha güçlü. 


Benzer Haberler

Trafik Kazası Can Aldı.

Voice Kıbrıs Haber

Yalnızlık Bakanlığı kuruldu…

“El Chapo” Amerika’ya İade Edildi.

Papua Yeni Gine’de 7,9 Büyüklüğünde Deprem.

Yunanistan’da Kabine Değişikliği.

Voice Kıbrıs Haber

Lağım kokusu bölgeyi sardı