FeaturedKIBRIS

Girne’deki olayla ilgili zanlılar mahkemeye çıkarıldı!

Girne’de meydana gelen, Shazip Ali’nin ağır , Muhammad Ikra ve Fahad Shazad’ın hafifi yaralandığı, katle teşebbüs, yaralama, kanunsuz bıçak taşıma , kavga ve rahatsızlık meseleleriyle ilgili olarak tutuklanan 2 zanlı bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu , Polis ÇavuşuTufan Yoncacı, mahkemede verdiği yeminli ifadede zanlılar S.A ve S.A’nın, 25 Temmuz’da Girne’de meydana gelen katle teşebbüs, yaralana, kanunsuz bıçak taşıma,kavga ve rahatsızlık meselelerinden mehtalder olduğunu belirtti.

25 Temmuz tarihinde, 23.00 sıralarında, Girne’de umumi bir yer olan Turan Güneş Sokak üzerinde,aynı sokakta sakin S.A, T.A, M. A, S.A bir taraf olup, para meselesinden dolayı, aralarında çıkan tartışma sonucu diğer tarafta bulunan Muhammad Ikram, Fahad Shazad,Shazib Ali, Wajjid Ali ile birbirlerine muhtelif yerlerine vurup kavgada yer alıp rahatsızlık çıkardığını dile getiren tahkikat sorumlusu kavga sırasında, A.S’nin, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ağız uzunluğu 16.5 cm olan bıçağı Muhammad Ikram’ın sağ omuzuna saplayıp adı edileni yaraladığını, Fahad Shazad’ın sağ elini keserek adı edileni yaraladığını , ardından bıçağı Shazip Ali’nin sağ köprücük kemiğine saplayarak adı edileni ağır bir şekilde yaraladığını anlattı.

Muhammad Ikram ve Fahad Shazad’ın, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu devlet Hastanesinde acil servisteki müdahalenin ardından müşahade altına alındığını, ağır yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden Shazib Ali’nin ise , yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü dile getirdi.

Meseleyle ilgili olarak S.A ve S.A.’nın dün Güzelyurt’ta tespit edilerek tutuklandığını, Girne Doktor Akçiçek hastanesinde doktor kontrolünden geçirildiğini söyleyen Tahkikat sorumlusu, olayda kullanılan bıçağın olay yerinde bulunarak emare olarak alındığını anlattı.

Meseleyle ilgili olarak bir kişinin halen arandığını , tahkikatla ilgili alınması gereken ifadeler bulunduğunu , olayda ağır yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden müştekinin, durumunun değişmesi halinde suçun niteliğinin de değişeceğini , zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceğini söyleyen tahkikat sorumlusu,tahkikatın semaleti için zanlılar aleyhine 2’şer gün tutukluluk talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Gökan Asafoğlu da, meselenin çok ciddi bir suç olduğunu, alınması gereken ifadeler, aranan bir şahıs bulunduğunu, tahkikatın tamamlanmadığını ve zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata olumsuz etki edebileceğini belirterek, zanlılar aleyhine 2’şer gün tutukluluk emri verdi.

(BRT)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK