FeaturedKIBRIS

Gıda Güvenliği Çalıştayı düzenleniyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Bitkisel Ürünlerde Gıda Güvenliği Çalıştayı gerçekleştiriyor.

Birincil Bitkisel Ürünlerde Pestisit Denetimleri Uygulamaları Çalıştayı, 28-29 Mart 2017 tarihinde yapılıyor.

Çalıştay, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın konuyla ilgili uzmanları ile Türkiye ve KKTC Üniversitelerinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

İki gün boyunca sürecek çalıştayda, gıda güvenliği denetimlerinin üreticilere yol gösterici niteliğinin de ön plana çıkması, işletmelerinin kayıt altına alınması, yasal mevzuat eksikliklerinin ele alınması gibi konular ele alınacak.

Çalıştay’da ayrıca yaş sebze ve meyvedeki pestisit kalıntısının en aza indirilmesi yönünde hasat öncesi kontrolün artırılması, biyolojik mücadelenin desteklemesi, numune alım programının riski yüksek alanlarda yoğunlaştırılması için risk grubu sebze ve meyvelerin belirlenmesi konuları ele alınacak.

Toplam 3 ana başlıkta 6 masa ve 90’a yakın katılımcı ile gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayın Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan tarım master planına da önemli kakılar yapması bekleniyor.

Girne’de 28 Mart Salı Günü saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak olan çalıştay, 29 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de sonuç bildirisinin okunması ile son bulacak.


Benzer Haberler

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA