FeaturedKIBRIS

“Gençlerin köylerinde kalmaları sağlanacak”

Güzelyurt Belediyesi başkanlığına bağımsız adaylığını açıklayan Reşat Kansoy köy ziyaretlerine devam ediyor.

Kansoy bu bağlamda Gayretköy, Şahinler ve Mevlevi’yi ziyaret etti.

Kansoy’un seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, bölge sakinlerinin ilgisiyle karşılaşan Kansoy, seçildiği zaman köylerde yapacağı projeleri paylaştı ve kalkınma politikalarıyla köylere hayat vermeyi planladıklarını kaydetti.

-“Mevlevi eko köy olacak”

Kansoy, “Gayretköy ve Şahinler Toplu Konut – Sosyal Konut projeleri ile, Mevlevi ise eko köy modeli ile ekonomik kalkınmaya bizim vizyonumuzla başlayacak. Köy panayırları, turistler için yürüyüş yolları, toplu taşıma olanakları bizimle hayat bulacak. Ağıllar sorunu, kimsesiz sokak köpekleri sorunu bizimle son bulacak, çözülecek” dedi.

-“Gençlerin köylerinde kalmaları sağlanacak”

Güzelyurt’un köyleriyle bir bütün olarak, kalkınması ve büyümesi gerektiğine işaret eden Kansoy, “Kırsal kalkınma politikalarıyla göçü yavaşlatmalı, gençlerin kendi köylerinde tutunmaları sağlanmalıdır” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen şikâyet ve önerileri de not alan Kansoy, “25 Aralık tarihine kadar, her köye, her mahalleye vizyonumuzu duyurmak istiyoruz. İnsanımızın dertlerine, çözüm bulmak, insanımızın kendini daha mutlu ve güvende hissetmesi için çalışmak istiyoruz” dedi.

Kansoy ayrıca, yarın akşam saat 17.30’da Kalkanlı Köyünü ziyaret ederek, sohbet toplantısına katılacak. Toplantı Kalkanlı Köy kahvehanesinde yapılacak.


Benzer Haberler

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK

Şahali “Tarım Bakanlığı seyir terası mı?”

TAK

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK