FeaturedKIBRIS

Genç gazeteciler Britanya ödülü bir Kıbrıslıya verildi

En önemli Britanyalı gazeteci ve siyasi eleştirmen anısına verilen “Genç Gazeteciler İçin Anthony Howard Ödülünü” 23 yaşındaki  Eleni Kurea kazandı.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, pek çok büyük Britanya medyasında gazete ve dergilerde ayrıca televizyon ve radyo kanallarında çalışan Anthony Howard 2010’te 77 yaşında öldü.

Bağımsız Research Fortnight ve Research Europe dergisinde çalışan Eleni Kurea bu ödülü, İşçi Partisi içinde ve sol fraksiyon Momentum ile aralarında ortaya çıkan tartışmaların araştırılması yönünde yaptığı önerinden dolayı kazandı.
Kurea önerisinde, bu çatışmanın sonucunun partinin gelecekteki yönünü belirleyeceğini ifade etmektedir.

25.000 sterlin değerindeki ödül, ödül sahibine üç ünlü Britanya basını, Observer ve Sunday Times Pazar gazeteleri ve haftalık New Statesman dergisinde çalışma olanağı sağlıyor.

Görevine ekim ayında başlayacak olan Kurea orada bir yıl çalışacak ve görevi sırasında kendisine ödülü kazandıran konu üzerine araştırmalar gerçekleştirme fırsatına sahip olacak.

Britanya’da önemli siyasi gelişmelerin yaşanmasının beklendiği bir dönemde kazandığı ödülden dolayı duyduğu gururu dile getiren Kurea görevine başlamayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

23 yaşındaki Kıbrıslı eğitim gördüğü Cambridge Üniversitesinde öğrenci birliği başkanı ve kolejindeki siyasi birliğin kurucusu ve yöneticisiydi.

Bu yılki ödülü seçimi jürisinde Lord Hennessy, çok ödüllü televizyon yönetmeni Britanyalı Sir Jeremy Isaacs ve ünlü Times dergisi siyasi yazarlarından Lucy Fisher bulunuyordu.

 


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK