FeaturedKIBRIS

“Gelecek görüşmelerde önümüzde bulacağımız önemli bir emsal yaratılıyor”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, AB’nin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerine başlaması kararına katıldığını ancak bu kararın alınma şeklinin “olumsuz bir emsal yaratacağı” kaygısı taşıdığını belirtti.

Alithia’nın haberine göre, Avrupa Konseyi (zirve) toplantısının dünkü bölümüne girişte gazetecilere konuşan Hristodulidis, diğer AB üyeleri gibi Güney Kıbrıs’ın da Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerinin başlaması kararına katıldığını ancak kararın alınma şeklinin “kötü bir emsal yaratabileceği” kaygısını dile getirdi.

Hristodulidis, “27 üye devlet orada olmadan, katılmadan karar benimsenmesi, Avrupa Birliği’nin en güçlü niteliklerinden birini etkileyen çok yanlış bir emsal oluşturuyor.. Avrupa Birliği’nin bunca yıllık başarısı, kararlarını, bir diyalog süreci aracılığıyla tüm üye devletin vardığı ortak bir yaklaşımla alınmasından kaynaklanıyordu.. Gelecek görüşmelerde önümüzde bulacağımız olumsuz bir emsal yaratılıyor.” dedi.

Oy birliği gereğinin ve veto hakkının gelecekte kötüye kullanılmasından nasıl kaçınılabileceği sorusuna muhatap olan Hristodulidis, konsey toplantılarından önce daha fazla hazırlık yapılması ve meselelerin son dakika kararına bırakılması gerektiği görüşünü ortaya koydu.



Benzer Haberler

Kardeşini kurtarmak için timsaha yumruk atan kadına Kral Charles’tan ödül

Voice Kıbrıs Haber

Fransa’da seyir halindeki uçağa yıldırımın düştüğü an fotoğraflandı

TAK

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

NTV

‘Girne Karaoğlanoğlu I. Etap Batı Kanalizasyon Projesi İhalesi’ sonuçlandı

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (14 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Kralı 3. Charles, askeri görevini Galler Prensi William’a devretti

TAK