FeaturedKIBRIS

Geçişlerin askıya alınması kararına tepkiler büyüyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı geçiş noktalarının geçici olarak kapatılması kararına Kıbrıs’ın güneyinden gelen tepkiler büyüyor.

Dün akşam Lokmacı geçiş noktasında yapılan protestoların bugün saat 12:00’da devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Konstantinos Ioannou bu sabah Ledra Palace geçiş noktasında denetleme yaptı.

Dün açıklanan karar ardından sosyal medya üzerinden de birçok tepki geldi. Bazı yorumlarda bu durumun “fırsat” ve ” saçma” olduğu ifade edildi.

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ise yaptığı açıklamada bu olayın tek taraflı alınan bir karar olduğunu ifade etti.

Kararı kınayanlar arasında AKEL de yer aldı. Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan AKEL kimsenin konu hakkında görüşünün alınmadığını ifade etti.

(Voice of the Island)

AKEL’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Hükümet Hareket Biçimi ve Tuhaf Tavrıyla Soru İşaretlerine Yol Açmaktadır

Hükümetin geçiş noktalarını kapatmaya karar verdiğini medya aracalığıyla öğrendik. Siyasi boyutları da olan bu kadar ciddi bir konu hakkında siyasi güçlerin bilgilendirilmesi ve kendileriyle gerekli istişarelerin yapılmış olmasının gerektiği görüşündeyiz. Ayrıca her tür sorundan kaçınılması için, Kıbrıstürk tarafı ile de anlaşılmış olması gerekirdi.

Hükümet ne birini ne de diğerini yaptı. Örneğin Dışişleri Bakanı gibi hükümet yetkilileri ya da DİSİ Başkanı geçiş noktalarının kapatılmasının söz konusu olmadığını beyan ederken, hükümet aniden geçiş noktalarının kapatılmasına karar verdi.

Koronavirüsten dolayı olası sorunlara karşı koymak için şart olan önlemlerin alınması gerektiğini anlıyoruz. Ancak hükümet hareket biçimi ve tuhaf tavrıyla soru işaretlerine yol açmaktadır ve zor duruma düşme tehlikesi ile karşı karşıyayız.”

 

 

 


Benzer Haberler

Lefkoşa’da kaza!

Etkili yağış Lefkoşa’nın güneyini vurdu

Güneyde, 14 haftalık hazine bonoları satışa çıkarıldı

Voice Kıbrıs Haber

‘Seçimleri Yüksek Mahkeme’ye götürebiliriz’

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler!

Başkasına ait el çantasından yüklü miktarda para çaldı, tutuklandı!