FeaturedKIBRIS

“Gayrimeşru hükümete destek vermemizi kimse beklemesin”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da söz alarak, 2006-2009 döneminin açık bir yanlış olduğunu söylediğini, UBP ve DP’nin o dönem Meclis’ten çekildiğini, CTP-ÖRP hükümetine kırmızı kartlar verildiğini anlattı.

Bugünkü hükümete “gayrimeşru” derken Ünal Üstel ismi kullanılmadığını, tavırlarının hükümetin kuruluşuna yönelik olduğunu ifade eden Erhürman, hükümetin meşruluğunun UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun rızasıyla olmadığını, bilgi üzerinden konuşulması gerekliliğine değildi.

UBP’nin, Meclis’in açılma saatinde grup toplantısı yaptığını ifade eden Erhürman, Meclis açılışına muhalefet destek vermediği için değil hükümetin Meclis’i açamadığını kaydetti. Ana muhalefet partisi olarak denetim günlerinde de yasama günlerinde de nisaba destek verdiklerini ifade eden Erhürman, “gayrimeşru” olarak niteledikleri hükümete destek vermelerini kimsenin beklememesini istedi.

Belediyeler Reformu konusunda Üstel’in İçişleri Bakanı iken sendikalar ile yaptığı görüşmeleri anlatan Erhürman, muhalefet olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını, bu yönde çalıştıklarını, kamuoyuna açıkladıklarını anlattı.

Erhürman, hükümetin yasalar, birlikte çalışma, reform çalışmaları konusunda samimi olmadığını, güven vermediğini, kamuoyunun da bunları gördüğünü ifade etti. Kamu reformunun bu protokolde olmadığını da ifade eden Erhürman, eleştirilerde bulundu, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye her dönem destek verdiği vurguladı. Erhürman, ülkenin seçimi kaldırmadığını ancak bir kurultayı hiç kaldırmayacağını kaydetti.

Üstel de yeniden söz alarak, hükümete icraat için geldiklerini ifade ederek, protokole yazılsa da yazılmasa da ülkenin geleceği için ne yasa lazımsa yapmaya çalışacaklarını söyledi. Üstel, pandemi, döviz artışı, savaş yüzünden ekonominin dipte olduğunu da ifade ederek, sıkıntılara işaret etti, eleştirilerin yapıcı olmasını istedi.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber