FeaturedKIBRIS

Frank Fannon adaya geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşarı Frank Fannon’un, gelecek hafta içerisinde Ada’ya geleceği belirtildi.

Haravgi gazetesi, Kıbrıs’ın güneyine Salı günü gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşarı Frank Fannon’un, aralarında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinin de bulunduğu bir dizi konuyu ele almasının beklendiğini yazdı.

Habere göre Fannon, temasları çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile bir araya gelecek.

Fannon, Çarşamba günü ise Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile birlikte, Atina’da geçtiğimiz Ağustos ayında, Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, İsrail ve ABD’nin katılımıyla gerçekleştirilen 1’inci Bakanlar Konferansı sırasında alınan kararla kurulan enerji planlamalarıyla ilgili çalışma grubu toplantısının açılışına katılarak konuşma yapacak.

Çalışma grubunun Çarşamba günü yapacağı toplantının ilk olacağına da dikkati çeken gazete  toplantının doğal gaz, açık deniz petrol faaliyetleriyle ilişkili  acil durum olayları karşısındaki reaksiyon ve hazırlıklar konusunda olacağını belirtti.

Gazete Fannon ile Lakkotripis arasındaki görüşmenin bu toplantı çerçevesinde yapılacağını yazarken Fannon’un, Dışişleri Bakanı Hristodulidis ile Perşembe günü bir araya geleceğini kaydetti.

(TAK)


Benzer Haberler

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK

Şahali “Tarım Bakanlığı seyir terası mı?”

TAK

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK