FeaturedKIBRIS

Fotiou kayıplar konusunda İsveç’in yardımını istedi

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou, pazartesi günü İsveç’in Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi Anders Hagelberg’i kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesi yönündeki çabalar konusunda bilgilendirerek, Stockholm’den Türkiye’ye baskı yapmasına katkıda bulunmasını istedi.

Kıbrıs Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yayımlanan açıklamaya göre, İsveç Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede Fotis Fotiou, “Türkiye’nin tutumu nedeniyle bu insani konuda ortaya çıkan sorunlara” değinerek, Kayıpları Araştırma Komitesinin çalışmalarında kimliklerinin belirlenmesi için yapılan kazılarda kalıntı bulma oranında düşüş olduğuna işaret etti.

Fotiou AB aracılığıyla bu insani sorunun çözümü için Türkiye’ye baskı yapılmasında İsveç’in de katkıda bulunmasını istedi.

Fotis Fotiou, Türkiye’nin askeri bölgelere, ordu arşivlerine ve aynı zamanda yerleri değiştirilen kazı alanlarına ait bilgilere ulaşılması için izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Anders Hagelberg ise kayıpların akıbetinin belirlenmesi yönünde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaptığı çabalara ülkesinin desteğini dile getirdi ve İsveç’in bu yönde katkıda bulunmaya hazır olduğunu duyurdu.

(TAK)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber