FeaturedKIBRIS

Fisher “Holguin’in zamana ihtiyacı var”

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in “zaman ve alana ihtiyacı olduğu” görüşünü dile getirdi.

Fileleftheros gazetesi haberinde, ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’ın Yunanistan’da düzenlenen “Delfi Ekonomik Forumu’nda” yaptığı konuşmada, Holguin’in görevinin sıkı takvimlere bağlı olması gerektiği görüşüne katılmadığını söylediğini yazdı.

Gazete, Fisher’ın konuşmasında, “Şu anda BM temsilcisinin mevcut olmasının önemine” dikkat çekerek, “Bu düzeyde bir temsilcinin ortak zemin bulabilmesi için zamana ihtiyacı olduğuna inanıyorum.” dediğini bildirdi.

“SESSİZCE, SESSİZ GÖRÜŞMELER…”

Holguin’in görevinin, “tarafları müzakere masasına getirmeye yetecek ortak zemini bulmak olduğunu” ifade eden Fisher, “bu işin sessizce, sessiz görüşmelerle yapılmasının daha iyi olacağına inandığını” da vurguladı.
Gazete, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk tarafının tezleri arasındaki farkı hatırlatılarak, bu tezler arasında köprülerin nasıl kurulabileceği şeklindeki bir soruya ise Fisher’ın “Temsilcinin işi bu” yanıtını verdiğini aktardı.

Fisher: “Anlamamız gereken şudur ki; bir yandan kamuoyuna ilan edilen tezler varken diğer yandan, kamuoyundan uzaktaki görüşmelerde sıklıkla, ortak çıkarların ve ortak zemine götürecek çıkarların bulunabildiğidir” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK

Şahali “Tarım Bakanlığı seyir terası mı?”

TAK

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK