FeaturedKültür Sanat

Festival “Yerinden Edilme” temasıyla gerçekleştirilecek

Buffer Fringe Performans Sanatları 2021 8, 9, 10 Ekim’de gerçekleştiriliyor.

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2021, “Yerinden Edilme” temasından esinlenen, etkinlikler ve performansların programın şu şekilde açıklandı:

“BİRİNCİ GÜN – 8 Ekim 2021, Cuma

Festival 8 Ekim 2021’de Rehearsing the Revolution isimli, ‘kişisel olanın politiği’ ve ‘hayal etmekle başlayan devrim’ konuları üzerine bir hikaye anlatımı performansı ile, Phytorio’da başlıyor. Bu performans, Buffer Fringe ve Amsterdam’da bulunan SPACE işbirliğinin bir sonucu olarak, Avrupa Kültürel Vakfı tarafından desteklenmekte ve Kıbrıs, Hong Kong, Trinidad/Kanada, Hollanda ve Macaristan’dan sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Buradaki performanslar daha sonra İsviçreli sanatçılar Alexandra Bellon ve Karla Isidorou’nun ‘radyofonik’ performansı 8102 ile devam edecektir. Bu performans, seyircileri hayallerini ve zihinlerini bilinmeyen topraklara, “ultra-geleceğe”, 8102 yılına yönlendirmeye davet ediyor. İlk günün son performansı ise Güney Koreli sanatçı Yeon Yeji’nin Restless Spirits isimli video enstalasyonu olacaktır. 1937’de Orta Asya’daki zorunlu göç sonucunda yerinden edilen Sovyet Rusya’daki Kore diasporasının “huzursuz ruhlarını” selamlamayı amaçlayan ve ayın tüm evrelerini kapsayan bir performans filmi.

İKİNCİ GÜN – 9 Ekim 2021, Cumartesi

9 Ekim Cumartesi günü, Buffer Fringe Festivali, Dayanışma Evi (Home for Cooperation) ve Mağusa’da tüm gün sürecek etkinlikler sunuyor. Çağdaş dans ve hip hop atölyeleri ve performanslarının yanısıra, DJ setleri, görsel-işitsel/multimedya enstalasyonları, tartışmalar ve Mağusa’ya bir ziyaret, tamamen ücretsiz olarak seyircilere sunuluyor. Gün Dayanışma Evi’nde, yerinden edilme üzerine bir tartışmanın gerçekleştirileceği, Creative Center for Fluid Territories tarafından hazırlanan, Nomadic Dialogue 2 ile başlayacak. Bu tartışma aynı zamanda www.bufferfringe.org adresinde de yayınlanacaktır.  Hareket, hip-hop atölyeleri ve performanslarından oluşan bir program ve Dayanışma Evi ve çevresini enerji ile dolduracak olan eşsiz DJ setleri, Yuka Blend Festivali tarafından gün boyu sergileniyor olacak.

Yine Dayanışma Evi’nde, sosyal etkileşime dayalı iki görsel/multidisipliner enstalasyon da gerçekletirilecektir: Kıbrıs’taki göçmenler ve sığınmacı topluluklarla gerçekleştirilen ve yerinden edilme deneyimlerini sorgulayan röportajlar sonucu ortaya çıkan Twenty Three’nin The Serpent Egg’s Deconstruction, ve Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyindeki zanaat ve mutfak geleneklerini inceleyen ve sanatçılar Ana Mouyis & Fox Schwach tarfından geliştirilen multimedya/belgesel animasyonu olan To Your Hands, Animafest Kıbrıs işbirliğinde sunulacaktır. Öğleden sonra ise Brezilyalı koroograf Rafaela Sahyoun Wheel of Radical Affection isimli, dinamik sinerji alanındaki bir yörünge olarak tanımlanabilecek güncel bir dans eserini sergileyecektir.

Aynı zamanda Mağusa’da ise 95 Stops+ gerçekleştiriliyor olacak: şehrin korkutucu gerçekliklerini, kaybolan hikayeleri ve terkedilmiş hayalleri irdeleyen ve Limasol ve Mağusa’da yapılan sanatsal araştırmalar sonucu ortaya çıkan mekana özgü bir piknik müdahelesi. 95 Stops+ Buffer Fringe Festivali ile Mağusa Kale Pasajı, MITOS Performans Sanatları Merkezi ve Mağusa Yeni Müzesi arasındaki işbirliği sonucunda ortaya çıkmıştır.

ÜÇÜNCÜ GÜN – 10 Ekim 2021, Pazar

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 10 Ekim Pazar günü DAME isimli performansla devam edecek. PASHIAS, seyircileri boş bir arabalarıyla boş bir park yerine gelmeye ve kendi özel sığınaklarında çevreyi izlemeye davet ediyor. Pentadaktylou Caddesi Park Yerinde gerçekleştirilecek olan performans, rezervasyonla ücretsiz olarak sunulacaktır. Festivalin son gecesinde, surlariçindeki Narnia Bahçe’de iki performans sunulacaktır. Reharsing the Revolution burada seyirciyle bir kez daha buluşurken, androula tarafından hazırlanan ve çevre krizine karşı bir farkındalık yaratmayı amaçlayan It May All Be Over Soon isimli multimedya performansı da sahnede sunulacaktır. MITOS Performans Sanatları Merkezi’nin The Yard Residency programı ile Buffer Fringe arasındaki bir işbirliği.

Biletler yalnızca 8 Ekim Cuma günü Phytorio ve 10 Ekim Pazar günü Narnia Bahçe’de gerçekleştirilecek performanslar için gerekmektedir. Bir gecedeki tüm performanslar için bilet ücreti 90TL olarak belirlenmiştir. Geriye kalan tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Biletler YALNIZCA Phytorio’dan (8 Ekim, 10.00-20.00 arası) ve Narnia Bahçe’den (10 Ekim, 10.00-22.00) alınabilecektir. Lütfen SafePass/AdaPass’ınız olduğundan ve maskenizi yanınızda getirdiğinizden emin olunuz. Tüm Covid-19 yönetmeliklerine uyulacaktır.

Facebook etkinliği: www.facebook.com/events/1055724648530071

Sanatçılarla ilgili detaylı bilgi: bufferfringe.org/artists/

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, Tarihsel diyalog ve Araştırma Derneği’nin bir projesi olan Dayanışma Evi’nin bir barış programıdır ve Active Citizens Fund’ın finansal desteği ile gerçekleştirilmektedir. Bu yıl, Dayanışma Evi’nin Kıbrıs’taki toplumlar arasına sosyal, siyasal ve kültürel diyalogu güçlendirmeye devam ettiği 10.yıl. Festival aynı zamanda IMPACT, Hollanda Büyükelçiliği, Fransa Büyükelçiliği ile Kıbrıs Fransız Enstitüsü, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, Kıbrıs Goethe Enstitüsü, Avrupa Kültürel Vakfı, Vienna Pastanesi ve Home Cafe tarafından desteklenmektedir.

Tüm gelişmeler için festivali aşağıdaki kanallardan takip edebilirsiniz:

 Blog: www.bufferfringe.org

Buffer Fringe 2020 after-movie: https://www.youtube.com/watch?v=x9Iq8gKQLg0

Facebook: www.facebook.com/BufferFringe

Instagram: @bufferfringe www.instagram.com/bufferfringe

 #bufferfringe #bufferfringefestival #home4cooperation

Etkinlik ve performansların programı:

BİRİNCİ GÜN: 8 Ekim, Cuma

Rehearsing the Revolution – Common Grounds Dialogue

[Hikaye anlatımı]

⏰18.30’da Phytorio’da

“Kişisel olanın politiği” ve “devrime hayal etmekle başlamak” üzerine kurulu bir kapsamlı hikaye anlatım performansı. Petra Ardai, Jörgen Unom Gario, Tamara Vadas, Nihal Soğancı ve Maria Varnakkidou öncülüğünde, sanatçılar, Ceren Emmioğlu, Celia Wong, Avgoustina Stilianou, Thadd Correia, Emilia Demetriou ve Eleana Alexandrou. Bu proje bir Buffer Fringe ve SPACE işbirliği projesidir ve Avrupa Kültürel Vakfı tarafından finanse edilmektedir.

 8102

[disiplinlerarası radyofonik performans]

⏰21.00’de Phytorio’da

İsviçreli sanatçılar Karla Isidorou ve Alexandra Bellon’dan seyircileri hayal gücü ve zihinlerini bilinmeyen bir bölgeye götürmeye davet eden disiplinlerarası bir performans.

Restless Spirits

[Video Enstalasyonu)

⏰18.00-23.00 arası Phytorio’da

Yeon Yeji ‘nin, 1937’de Orta Asya’daki zorunlu göç sonucunda yerinden edilen Sovyet Rusya’daki Kore diasporasının “huzursuz ruhlarını” selamlamayı amaçlayan ve ayın tüm evrelerini kapsayan bir performans filmi.

İKİNCİ GÜN: 9 Ekim Cumartesi, Ücretsiz

The Serpent’s Egg Deconstruction

[Görsel-İşitsel Enstalasyon]

⏰10.00-22.00 arası Dayanışma Evi’nde

Twenty Three (görsel sanatlar), Andreas Economides (müzik teknolojisi) ve Elena Vasiliou (sosyal bilimler, psikoloji, araştırmacı) tarafından hazırlanan görsel-işitsel bir enstalasyon. Kıbrıslı göçmenler ve göçmen toplumlar ile yerinden edilme/yer değiştirme deneyimleri üzerine gerçekleştirilen röportajlarını temel alan ve Ingmar Bergman’ın “The Serpent’s Egg (1977) isimli filminden esinlenen bir sanatsal çalışma.

To Your Hands

[multimedya enstalasyonu]

⏰10.00-22.00 arası Dayanışma Evi’nde

Ana Mouyis & Foc Schwach tarafından hazırlanan ve Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyindeki zanaat ve mutfak geleneklerini inceleyen bir multimedya/belgesel animasyonu. Bu proje bir Buffer Fringe ve AnimaFest Cyprus işbirliği projesidir.

Nomadic Dialogues 2

[multimedya enstalasyonu]

⏰10.00-11.30 arası Dayanışma Evi ve bufferfringe.org’da

Toplum, çevre, geçirgenlik, sürdürülebilirlik ve değişkenliğin mekanla olan pozitif ilişkisini inceleyen çevrimiçi paylaşımlar. Bu paylaşımlar, uluslararası ve disiplinler arası bir sanatçı, tasarımcı ve mimar grubu olan Creative Center for Fluid Territories (CCFT) tarafından gerçekleştiriliyor. 

Wheel of Radical Affection

[modern dans]

⏰16.00’da Dayanışma Evi’nde

Dinamik sinerji alanındaki bir yörünge. Performans hem nabızlarımızı vücudumuzu şekillendiren bir madde olarak ele alırken, içimizde ve birbirimizle aramızda nelerin gerçekleştiğini anlatan bir madde olarak işliyor. PERA School of Performing Arts – GAU tarafından sahnelenen, Rafaela Sahyoun tarafından koroogafisi yapılan bir modern dans performansı. Sanatçılar: Andrea Aguado Martin, Anna Kuszarecka, Auguste, Bente Bulens, Ester 
Machado, Francisca Alves, Giovana Sanchez, Maria Costa, Rita Gaspar, Tocas. 

Buffer Fringe Powered by YUKA BLEND

Hareket, hip-hop atölyeleri ve performansları’ndan oluşan, Bekir Şimşek ve 21 Dans Grubu tarafından ara bölgede sunulacak olan bir program.

⏰ 11.30-13.00 Hareket Kaynakları – Maga Sarmiento tarafından hareket atölyesi

⏰ 14.00-16.00 Bekir Şimşek tarafından Hip-hop/breakdance/modern dans atölyesi

Kayıtlar için: [email protected]

⏰18.30 Bekir Şimşek, Maga Sarmiento ve 21 Dans Grubu tarafından gerçekleştirilecek performanslar

⏰17:00 & 19:00 – 23:00 DJs: mrs HCN, Hilmi Oraç, WanderWonder, Ohmzy

95 Stops +

[mekana özgü müdahale/piknik]

⏰15.00-19.30 arası Mağusa Kale Pasajı’nda

Gemişte Mağusa’da gerçekleştirilen portakal festivalinden enstantanelerle bir piknik deneyimi. şehrin korkutucu gerçekliklerini, kaybolan hikayeleri ve terkedilmiş hayalleri irdeleyen ve Limasol ve Mağusa’da yapılan sanatsal araştırmalar sonucu ortaya çıkan mekana özgü bir piknik müdahelesi. Buffer Fringe Festivali Mağusa Kale Pasajı, MITOS Performans Sanatları Merkezi ve Mağusa Yeni Müzesi arasındaki bir işbirliği. Sanatçılar: Elena Agathokleous, Eralp Kortach, Ioulita Toumazis, Nurtane Karagil ve Yiannis Toumazis.

Otobüs servisi için rezervasyonlar: [email protected]

Lefkoşa’dan hareket – Dayanışma Evi, 12.00, Mağusa’dan hareket: 19.30.

Gelmeden önce lütfen ücretsiz bir uygulama olan ECHOES uygulamasını indirin (iPhone ve Android).

ÜÇÜNCÜ GÜN: Pazar, 10 Ekim

DAME

[arabayla giriş]

⏰15.00, 15.30, 16.00’da Pentadaktylou Caddesi Belediye Park Yeri – ÜCRETSİZ

Görsel sanatçı PASHIAS, seyirciyi arabalarıyla boş bir park yerine davet ediyor ve çevreyi kendi özel sığınaklarından seyretmelerini istiyor. Iosif Kadjikyriakos & Katerina Scoufaridou işbirliğinde. 

Rehearsing the Revolution – Common Grounds Dialogue

[Hikaye anlatımı] ⏰18.30’da Narnia Bahçe’de – detaylar yukarıda. 

It May All Be Over Soon

[multimedya performansı]

⏰21.00’de Narnia Bahçe’de

Androula tarafından doğal dünya ile olan ilişkimiz üzerine bir dizi yansımalar içeren, yakın zamanda yüzleşmek zorunda kalacağımız çevre krizine yönelik bir farkındalık içinde hazırlanan bir multimedya performansı. Bu proje bir Buffer Fringe ve the Yard Residency (MITOS Performans Sanatları Merkezi) işbirliği projesidir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber