FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Festival 3 gün sürdü

Tünay MERTEKCİ

EDON’un düzenlediği 31’inci Gençlik ve Öğrenci Festivali Lefkoşa’nın kuzeyinde 3 gün sürdü.

Festivale birçok Kıbrıslı Rum siyaset insanı da katılım gösterirken, kuzeyden de birçok gençlik örgütü festivale katıldı.

Söz konusu festival 31 yıldır kutlanırken, çevre, siyasi, Kıbrıslı Türk ve benzeri örgütlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

Kıbrıs kültürüyle ilgili birçok stant vardı

EDON Gençlik ve Öğrenci Festivali’nde Kıbrıs kültürüyle ilgili birçok stant vardı. Kıbrıs kültürüne ait yemeklerden, Kıbrıs nasır sandalyelerine kadar Kıbrıs’a ait her şey gelenlere sunuldu. Adeta şenlik eşliğinde geçen festivale, Kıbrıs’ın dört bir yanından gençlerin gelmesi dikkat çekti. Kuzeyden Cumhuriyetçi Türk Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Sol Hareket de festivale giderek destek verdiler. Festivalde Kıbrıslı Türk ve Rumların çizdiği karikatürler de misafirlere sunuldu. Festivalde ayrıca birçok ünlü müzisyen de sahne aldı.

15 farklı ülkeden örgütler…

Festival süreci boyuncu 15 farklı ülkeden gelen yabancı örgütler de destek verdi, broşür dağıttı. Yurt dışından Kıbrıs’a gelen 4 göçmen örgütü de festivalde hazır bulundu. Uluslararası örgütlerin Kıbrıs temsilcisi Iakovos Tofari, “Tüm dünyadan dost ve kardeş örgütler buraya festival için geldi. Bu büyük olayı bizimle kutluyorlar, festivalde eğleniyorlar. Devamında, Kıbrıs’ı yeniden birleştirme çabalarımıza destek versinler ve biz de Kıbrıslı Rum ve Türkler olarak bu sorunu çözelim” şeklinde konuştu.

Hristofyas: Zafere kadar mücadele edeceğiz EDON’un 31’inci Gençlik ve Öğrenci Festivali’nin ilk gününde konuşma yapan EDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas, mücadelelerinin haklılığına inançlarının kalkan olduğunu belirtti ve “örgütsel sınıfsal mücadeleyi mızrak edinen biz, EDON gençliğiyiz” dedi.

Üç gün boyunca kendileriyle birlikte olan herkese teşekkürlerini sunan Hristofyas, “her yıl olduğu gibi bu yıl da bizimle birlikte olan Kıbrıslı Türk ortak mücadele arkadaşlarımıza ve yurt dışından gelen kardeş örgütlerimizin temsilcilerine teşekkür ederiz” dedi. “Tarihi misyonumuza layık olmak umuduyla biz de aynı yolda yürüyoruz. Bir düşünce için yaşam ve özgürlük için savaşan boyun eğmez halkın diz çökmeyeceğinden emin olarak, zafere kadar gururla mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuşan Hristofyas, Yaşasın EDON, Yaşasın Kıbrıs’ımız diyerek sözlerine son verdi.

Kiprianu: Bu buluşma bize umut veriyor.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da festivalde kısa bir konuşma gerçekleştirdi ve “hepimize gurur, iyimserlik ve umut veren bu büyük buluşmada yine birlikteyiz” dedi. AKEL Merkez komitesi adına EDON’u tebrik eden Kiprianu, “bu festivalin gerçekleşmesi için ortaya yoğun çalışma koydular” dedi. Festivale katılmak için Kıbrıs’a gelen sanatçılara da teşekkürlerini sunan Kiprianu, “Yaşasın EDON” diyerek sözlerine nokta koydu.

Voice of the Island


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK