FeaturedKIBRIS

Fatih sondaj gemisinin bulunduğu bölgenin yakınında tatbikat!

Türkiye’nin Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin faaliyet gösterdiği bölgelerde Çarşamba günü (yarın) iki deniz tatbikatı icra edeceğini dün Navtex yayımlayarak ilan etmesine karşılık Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, geniş ölçekli çok uluslu  askerî tatbikatlar ilan ettiği bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre Kıbrıs Cumhuriyeti iki navtex yayımlayarak, Münhasır Ekonomik Bölge’nin (MEB) 2, 3 ve 13 numaralı parsellerde, “supia” hedefini de içerisine alacak şekilde bağladı. Peş peşe icra edeceğini açıkladığı çok uluslu askerî tatbikat için bağladığı bölgelerden birinin Fatih sondaj gemisinin bulunduğu alanın yakınındaki deniz bölgesi olduğuna dikkat çekildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin birinci navtex ile 6, 11, 13, 14 ve 16 Kasım 2019 için bağladığı deniz bölgesinin Fatih sondaj gemisinin faaliyet göstermekte olduğu bölgeye çok yakın olduğuna dikkat çeken gazete ikinci navtex ile de Türkiye’nin Şubat 2017’de İtalyan ENI şirketinin sondaj gemisinin girişine izin vermediği ancak şimdi Fransız Total’in de “ruhsatlandırıldığı” “supia” hedefini de içerisine alacak şekilde 2, 3 ve 13 numaralı parselleri kapsadığını yazdı.

Gazete Türkiye’nin ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin navtex ile bağladığı bölgeleri gösteren haritaya da yer verdi.

(TAK)


Benzer Haberler

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber