FeaturedKIBRIS

Facianın eşiğinden döndüler!


Gönyeli’de sekiz katlı apartmanın yedinci katında çıkan yangın az kalsın faciaya neden oluyordu. İkisi çocuk, üç kişinin alevler arasında kalmaktan son anda kurtulduğu yangında, evden çıkan çok sayıda tüp tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Gönyeli’nin girişinde bulunan sekiz katlı Çetin Kürşat Apartmanı’nın yedinci katındaki Bayraktaroğlu ailesinin kiracı olarak kaldığı dairede dün sabah saat 10.00 sıralarında yangın çıktı.

Başta apartman sakinleri olmak üzere bölge halkına büyük korku yaşatan yangının, anne ve babaları işte olduğu için evde babaanneleriyle kalan iki küçük çocuğun çakmak veya kibritle oynaması sonucu çıktığı sanılıyor. Üç yetişkin ve dört çocuktan oluşan Bayraktaroğlu ailesini evsiz bırakan yangın üst kattaki daireye de sıçradı.

Yanan evden 9 adet 10 kiloluk mutfak tüpü ve 1 adet piknik tüpü çıkarıldı. Tüpleri görenler “Eğer patlasalardı bir facia olabilirdi” diyerek yangının ucuz atlatılmasına sevindi.

Gönyeli’de üç yıl önce sekiz katlı Çetin Kürşat Apartmanı’nın yedinci katında çıkan yangının ardından dün sabah saatlerinde bu kez aynı kattaki yan dairede yangın çıktı.

Gökyüzüne yükselen alevlerin kilometrelerce uzaktan görüldüğü yangında adeta can pazarı yaşandı. Yangında apartmanda bulunanlar can havliyle kendilerini dışarıya atarken, alevler kısa sürede bina ile koridorları sardı. Söz konusu dairede biri iki, diğeri üç yaşında olan iki çocuk ile babaanneleri, alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu.

Gökyüzüne yükselen alevler nedeniyle dairenin üst katındaki bir başka daire de zarar görürken apartman sakinleri büyük korku yaşadı.

Yangını duyar duymaz eve geldiler

İki çocukları okulda, iki çocukları da evde olan Sabahattin ve Melek Bayraktaroğlu çifti, saat 10.00 sıralarında evlerinde yangın çıktığını duyunca büyük bir korkuyla evlerine koştu. Çocukları ve anneleri Meryem Bayraktaroğlu’nun iyi olduğunu görünce büyük sevinç yaşayan Bayraktaroğlu çifti, daha sonra evin tamamen yandığını öğrenerek üzüntüye boğuldu.

Yangında yoğun dumandan dolayı etkilenen babaanne ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Aile kışın ortasında mağdur oldu

Dairede kiracı olarak bulunan ve söz konusu dairede 7 kişi yaşayan Bayraktaroğlu ailesi, kışın ortasında evsiz kaldı.

Yangının söndürülmesi için itfaiye ve sivil savunma ekipleri büyük özveriyle çalışırken, polisler de olay yerinde, caddeden geçecek olan araçları başka yollara yönlendirdi.

Olay yerinde İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek ve Lefkoşa İtfaiye Şube Amiri Ramadan Gürpınar da incelemelerde bulundu.

Bölge halkı da büyük korku yaşadı

Gönyeli’nin girişindeki 8 katlı binanın yedinci katındaki bir daireden alevlerin yükseldiğini gören bölge halkı büyük korku yaşadı. Apartmanın önünde toplanan vatandaşlar, yangını şaşkın ve korkulu bir şekilde izledi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi



Benzer Haberler

Hristodulidis: “Çözüm AB’nin de çıkarına”

Voice Kıbrıs Haber

Rum halkının yüzde 70’i geçinmekte zorlanıyor

TAK

Güneyden kuzeye uyuşturucu getiren şahıs Metehan’da yakalandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da bir restoran soyuldu

Voice Kıbrıs Haber

Eylemde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bahçe kapısı söküldü

TAK

Hamitköy’de bir evin bahçesinde yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber