FeaturedKIBRIS

“Ev sahipleri öğrencilere karşı çok acımasız”

Yükseköğrenim için KKTC’de bulunan farklı ülkelerden binlerce öğrenci, tüm dünyayı etkileyen yeni koronavirüs (Covid-19) salgınında karşılaştıkları sorunların çözümü için seslerini duyurmaya çalışıyor.

İki uzun süreli kapanma içeren pandemi sürecini Kuzey Kıbrıs’ta geçiren yabancı öğrenciler, besin giderleri ve finansal sıkıntılar başta olmak üzere çözüm bulamadıkları problemleri anlattı.

EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİLERE KARŞI ÇOK ACIMASIZ”

Öğrenciler, ev sahipleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan, içeriğini anlamadan imzaladıkları Türkçe kira sözleşmelerinden, 6 aylık kirayı toplu ödemek zorunda olmalarından da dert yandı.

VOIS Temsilcisi Saleem, bu süreçte VOIS Cyprus’a yardım talebiyle başvuran öğrencilerin çoğunun barınma sıkıntısı yaşadığını, kira ücretlerinin yüksek olmasından dolayı öğrencilerin zamanında ödeme yapamadığını ve ev sahiplerinin de en ufak gecikmede evlerinin boşaltılmasını isteyerek çok acımasız davrandığını ifade etti.

Nijeryalı öğrenci Chukwenyere Anaba, ev sahipleriyle sıklıkla kötü tecrübeler yaşadıklarını dile getirerek, örnekler aktardı: “Geçenlerde bir ev sahibi, depozitosunu vermiş olmasına rağmen arkadaşımızı kira gecikmesinden dolayı evden attı, eşyalarını evden almasına izin vermedi, ardından numarasını engelledi. Arkadaşımız, kirayı ödeyecek parayı bulduğunda bile ev sahibine ulaşamadı.”

“TEK ULAŞIM SEÇENEĞİMİZ PAHALI TAKSİLER”

Toplu taşıma araçlarının durdurulmasıyla taksilere muhtaç kaldıklarını söyleyen ve taksilerin pahalılığından şikayetçi olan öğrenciler, devletten bu konuda destek talep etti.

Anaba, zor durumda olan öğrencilerin için taksiyle ulaşımın mantıklı bir seçenek olmadığını belirterek, “Otobüsle 4.5 TL’ye gidebileceğimiz kısa mesafeli yerlere bile taksiyle 40-50 TL’ye gidebiliyoruz” dedi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

‘Sonraki kuşaklara bizim yaşadıklarımızı yaşatmak istemiyoruz’

Voice Kıbrıs Haber

“Tarihe, Kıbrıs Türk halkını yok etmek isteyen hükümet olarak geçeceksiniz”

479 gündür ülkede kaçak yaşıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde vaka sayıları iki haneli rakamlara geriledi

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde balıkçı teknesinde yaralanan işçi kurtarılamadı!

Arun’dan kamuoyuna zorunlu açıklama

Voice Kıbrıs Haber