EkonomiFeatured

Euro ve Sterlin rekor yeniledi

sterlin ve euro

Dün gece Alman kamu bankalarının siyasi tansiyon nedeniyle Türk şirketlerine kredilerini kısacağı iddiası döviz kurlarında hareketlendirmeye neden oldu. Piyasalar kapalıyken uluslararası pazarda dolar/TL kuru 3,81’e dayanmıştı. Dolar bu sabaha 3,4630’dan başladı. Dün rekor kıran euro/TL de 4,45 seviyesinde hareket ediyor.

Dün akşam 5 TL’yi gören Sterlin bugün 4,98.

ABD ile yaşanan vize sorunu ve Suriye ve Irak’taki çatımalara bağlı jeopolitik risklerle dolar/TL karşısında 3,76 liranın üzerinde hareket ediyor.

Alman kamu bankalarının siyasi tansiyon nedeniyle Türk şirketlerine kredilerini kısacağı iddiasına ilişkin haberlerin ardından hızla tırmanan dolar dün gece küresel piyasalarda 3,80 sınırını da aşarak 9 ekimden bu yana en yüksek seviyesini olan 3,8080 lirayı gördükten sonra, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan gelen “Türkiye ile ilgili planlarımızda değişiklik yok” açıklamasıyla dolarda tansiyon düştü.

Günün ilk işlemlerinde dolar/TL 3,7630 lira seviyesine döndü. Analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 3,7630 seviyesinin direnç, 3,70 ve 3,68 seviyelerinin destek konumunda olduğunu bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası’nın, uzun süredir gündemde olan “tahvil alımlarını azaltma kararını bugün açıklayacağı beklentisiyle yükselen ve 4,4969 ile rekor kıran euro/TL ise bu sabah 4.4510 seviyesinde hareket ediyor.

Piyasaların gözü bugün 14.00’de açıklanacak olan ekim ayı PPK kararlarında olacak.


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber