FeaturedKIBRIS

Erhürman “Yasa ve uluslararası anlaşma birbiriyle çelişiyor”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sanayi Sicil (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na yönelik eleştirilerde bulundu.

Meclis Genel kurulunda Sanayi Sicil (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ikinci görüşmesi yapıldı.
Sanayi Sicil (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ikinci görüşmesinin tamamlanması ve tasarının üçüncü ve son görüşmesi ivediliği olmadığından bir sonraki toplantıya bırakılmasının ardından söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, daha önce konu hakkında konuştuğunu anımsatarak, konuyla ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile de görüştüğünü belirtti.

Erhürman, Meclis’e gelmeden bu metinde gerekli değişikliklerin yapılması adına Türkiye yetkilileri ile gerekli görüşmelerin yapılmasını beklediğini söyledi. “Bir yasa çıktı. Çıkan yasa diyor ki, organize sanayi bölgelerinde kiralama için kriterler şunlardır… Komite kriterlere bakacak ve kiralama yapılıp yapılmayacağına karar verecek” şeklinde konuşan Erhürman, aynı yasada yabancı yatırımcı için de özel ve özellikli sanayiyle ilgili kriterler geliştirildiğini belirtti.

Burada amacın yerli sanayicinin sermayesi ve uzmanlığının yetmediği alanlarda yabancı sanayicinin yatırım yapmasının önünün açılması olduğunu kaydeden Erhürman, öte yandan bir uluslararası anlaşmayla bu konuda farklı kurallar getirildiğini ifade etti. Erhürman, uluslararası anlaşmaların yasa yerine geçtiğini belirtti.

Çıkan yasa ve imzalanan uluslararası anlaşmanın birbiriyle çelişen kriterleri olduğunu söyleyen Erhürman, yapılaması gerekenin tartışmayı sürdürmek yerine protokolü değiştirmek olduğunu kaydetti.

Beklentisinin uluslararası anlaşmanın Meclis’in gündemine gelmemesi olduğunu dile getiren Erhürman, T.C. yetkililerine KKTC’deki durumun anlatılması gerektiğini söyledi.
Erhürman, bu tartışmanın gereksiz şekilde uzamasının, ilgili protokolün yürürlükte kalmasına ve ülkede “sanayinin cenazesinin kaldırılmasına” neden olacağını kaydetti.

Ülkedeki sanayicinin sermaye ve uzmanlığının yetmediği yatırımı yapacak sanayiciye kapılarının açık olduğunu söyleyen Erhürman, ülke sanayicisinin gerçek anlamda organize sanayiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Erhürman, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK