FeaturedKIBRIS

Erhürman “Ulaştırma Bakanlığı kimdeyse taşıma izinlerinin o partililere mi verilmesi gerekir ?”

Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, taşıma izinlerinin herhangi bir siyasi partiye mensup olanlara değil, mevzuat doğrultusunda verilmesi gerektiğini söyledi.

Erhürman, Meclis’te yaptığı konuşmada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamalarına değinerek, “Ulaştırma Bakanlığı kimdeyse taşıma izinlerinin o partililere mi verilmesi gerekir?” diye sordu.

“SİYASİ RANT HALİNE GELDİ”

Erhüman, bu hakların herhangi bir siyasi partiye mensup olanlara değil mevzuat doğrultusunda verilmesi gerektiğini belirtti. Bu konunun siyasi rant haline geldiğini, kritere uymayan kişilere dağıtıldığını iddia eden Erhürman, bunların tespit edilip haklarının iptal edilmesi gerektiğini ancak Arıklı’nın sözlerinin buna yönelik olmadığını, “ayrımcılık taşıdığını” savundu.

Erhürman, bu konulara yönelik açıklama yapılmasını talep ederek, izinlerle ilgili hukuki durumun ne olduğunu sordu.

“T İZNİ HAKLARINI KİM GERİ ALDI?”

Hakların geri alındığının açıklandığını dile getiren Erhürman, kimin geri aldığını, ne yapılmakta olduğunu sordu.

Erhürman, Ercan Havalimanı’nda yapılan tüzük değişikliğine de değinerek, Sivil Havacılık Dairesi’nin denetimine başvurmadan 6 ayda bir uzatma yapılmasına yönelik yetkinin bakanlığa verilmesini eleştirdi.
Ataoğlu’na bağlı bazı kurumların yönetim kurullarının fiyat belirleme yetkisinin Başbakanlıkta oluşturulan kurula geçtiğini, bunun nasıl olabildiğini soran Erhürman, bunun yapılamayacağını savundu.

“ TAHKİM KARARI ORTADA YOK”

Ercan Havalimanı ile ilgili ek sözleşme no: 5″ imzalandığını anımsatan Erhürman, bu sözleşmede tahkim heyetinin 31. 12. 2023 tarihine dek gerekçeli karar bildireceğinin yer aldığını, bu tarihin üzerinden 20 gün geçtiğini, tahkim kararının ise ortada olmadığını söyleyerek, “Kendi imzaladığınız sözleşmeyi kendiniz uygulayamaz duruma düştünüz. 20 gün geçti hâlâ ortada karar yok” dedi. Erhürman, bu konuda da bilgi verilmesini talep etti.


Benzer Haberler

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar?

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasaları gelecek hafta ne bekliyor?

Voice Kıbrıs Haber

Başkente Nisan yağmuru…

Voice Kıbrıs Haber

Karapaşaoğlu’na Avrupa’dan destek mesajları

Voice Kıbrıs Haber

4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi komitenin gündemindeydi

Güneyde 1 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı 55 bin sınırında

Voice Kıbrıs Haber