FeaturedKIBRIS

Erhürman “Ön izinler kökten yanlış”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugüne kadar 36 üniversiteye ön izni verildiğini söyleyerek, “Bu kökten yanlış. Bu ön izinler hava parasına da satıldı” dedi.

Meclis’te konuşan Erhürman, ön izinlerin iptal edilmesi ve faaliyette olan 23 üniversitenin de belli bir standarda çekilmesi gerektiğini dile getirerek, eğitim kurumlarının etkin şekilde denetlenmesi ve denetleyecek kurumun belirlenmesi gerektiğini belirtti.

“ÖĞRETİM ÜYELERİ BİRLİĞİ KURULMALI”

YÖDAK ve Bakanlığın yetkilerinin belirlenmesi ve yanlarına üçüncü bir ayak eklenmesi gerektiğini söyleyen Erhürman, “Öğretim üyeleri birliği kurulması ve oluşturulması gerekiyor. Önce birlikten geçecek ardından bakanlık ve YÖDAK devreye girecek” diye konuştu.

Diplomaların da işleneceği bir veri tabanı geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Erhürman, öncesi de denetlenip geçersiz diplomaların iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Erhürman, Yatay Geçiş Tüzüğü çıkarılması gerektiğini, öğrencinin giriş yaptığı üniversiteden mezun olması, eğer geçiş yapacaksa da sıkı bir denetim yapılması önerisinde bulundu.

KKTC vatandaşları için KKTC üniversitelerine girişte merkezi sınav önerisinde de bulunan Erhürman, ülkede ihtiyaçların doğrultusunda üniversiteye kayıt yapılması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar yapılanların da hesabının verilmesi gerektiğini belirten Erhürman, 36 ön iznin neden verildiğini sordu.

“İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPILDIĞINA DAİR İDDİALAR VAR”

2021 öncesinde 15 eğitim kurumu varken, 2022 Ocak’tan bugüne 22 tane daha eğitim kurumu kurulduğunu dile getiren Erhürman, bu kurumların sertifika ve ön lisans verdiklerini, “insan kaçaklığı” yapıldığına ilişkin iddialar bulunduğunu, bunun denetimini kimin yaptığını sordu.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber