FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Erhürman: Böyle bir noktaya gelinirse müzakere süreci başlayabilir

Başbakan Tufan Erhürman ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen TC Başbakanı Yıldırım, Doğu Akdeniz’deki sondaj krizi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Voice of the Island 2018

TC Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs’ta huzur ve istikrarı önemsediklerini, yeni hükümete de her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Başbakan Erhürman ise “Türkiye Cumhuriyeti ile ortak hassasiyetimiz Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği meselesidir” diyerek Kıbrıs sorunu hakkında da görüş alış verişinde bulunduklarını aktardı.

Başbakan Erhürman, Kıbrıs sorunu ile ilgili gelen soru üzerine yaptığı açıklamada ise , Anastasiadis’in yaptığı ilk açıklamaların çözüme katkı koyucu olmadığını söyleyerek, Kıbrıslı Rum liderin ön şart olarak öne sürdüklerinden dolayı müzakere sürecinin yakın bir süreçte başlamasının mümkün olmadığını belirtti.

Erhürman sözlerine “Anastasiadis’in birşeyi farketmesi gerekiyor, bu müzakere sürecinde her şeyden önce Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğinin kabul edilmesi olmazsa olmazdır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir barış süreci bu siyasi eşitlik üzerine inşa edilecektir. Böyle bir noktaya gelinirse müzakere süreci başlayabilir” dedi.

Sonrasında ise Yıldırım, Güney Kıbrıs’ın sondaj çalışmalarını ABD Donanmasına ait 6. Filo’nun koruyacağı iddialarını yanıtlayarak “Kışkırtıcı faaliyetler karşılık bulur” dedi.


Benzer Haberler

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK