FeaturedKIBRIS

Enosis Plebisiti konusu Yüksek Mahkeme’ye götürülüyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Meclisi’nin Enosis Plebisiti konusundaki kararını Yüksek Mahkeme’ye götürüyor.

Rum Ulusal Konseyi bugün toplandı.Toplantıda, Kıbrıs Müzakereleri ile Enosis plebisitine ilişkin yasaya yönelik itirazların tartışılacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi’nin bölgedeki faaliyetleri de görüşülecek.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum Meclisi’nin 7 Nisan tarihinde onayladığı, okullardaki anma etkinlikleri konusunda yetkiyi Eğitim Bakanlığına veren yasanın, anayasaya aykırı veya uygun olduğu konusunda görüş belirtmesi için, Rum Yüksek Mahkemesine başvuruda bulunacağı haber

Politis gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bugün toplanacak olan Rum Ulusal Konseyine konu hakkında bilgi vereceğini yazdı.

Gazete, ancak yalnızca başvuru yapılmasıyla sınırlı kalınmayacağını, çünkü başvurunun, DİSİ’nin önerisinin ardından Meclis’in oyladığı yasanın, Yüksek Mahkeme görüşünü ortaya koyana kadar uygulanmayacağı sonucuna yol açacağını belirtti.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Simerinigazetesi ise, Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin bölgedeki faaliyetlerinin Türkiye’nin Rum Yönetimi’ne yönelik tahriği olduğunu savunarak, Ulusal Konsey’in bu durum ışığında toplanarak derin konuları tartışacağını yazdı.

Gazete, Rum siyasi parti başkanlarının son Liderler görüşmesinde ne olup bittiği hakkında detaylı bilgi istediğini ve Rum tarafının bundan sonra diyalog masasında atacağı adımları öğrenmek istediklerinikaydetti.

Haberde, Rum Tarafının BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin izlediği tavırdan rahatsız olduğu ve Ulusal Konsey toplantısında bu konunun da ele alınacağı belirtildi.

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber